Autosport

Cupra e-Racer klaar voor de E TCR Series

Het toekomstige E TCR kampioenschap is geïnspireerd op de huidige TCR (Touring Car Racer) kampioenschap voor toerismewagens. Vanaf 2019 mogen we ons aan het 100% elektrische E TCR verwachten.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 14 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

Precies een week geleden onthulden we de eerste elektrisch aangedreven toerismebolide ter wereld, de Cupra e-Racer. We stelden dat hij zou aantreden in een toen nog mysterieus kampioenschap voor 100% elektrische auto’s. Vandaag is dat kampioenschap een feit en het wordt E TCR gedoopt.

Advertentie – lees hieronder verder

Cupra is het eerste merk dat aankondigt om aan het E TCR deel te nemen. Met hun e-Racer wil het Spaanse merk nog dit jaar deelnemen aan enkele TCR-races, samen met bolides die door een thermische motor worden aangedreven. Het is een ideale kans om te zien hoe elektrische auto’s zich gedragen ten opzichte van klassieke racewagens! Ondanks het extra gewicht van 400 kg – vergeleken met conventionele TCR-modellen – belooft deze Cupra e-Racer om in 3,2 seconden van 0 tot 100 km/u te spurten.

We zijn benieuwd welke merken Cupra zullen vervoegen in 2019! In afwachting zullen deze E TCR-modellen gedurende 2018 gebruikt worden om promotie te voeren voor het kampioenschap dat vanaf 2019 van start gaat.

Lees meer:

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon