Autosport

De F1-race in Miami komt er

We gaven het enkele dagen geleden al aan: de stad Miami tont veel interesse voor het gigantische Formule 1-circus. Eén en ander werd vandaag ook officieel bevestigd, want het stadsbestuur van Miami heeft het licht op groen gezet om vanaf 2019 een Grote Prijs te organiseren.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 mei 2018 | Leestijd: 2 min

De onderhandelingen zitten vandaag slechts in een beginfase, want het is lang niet zeker dat er al vanaf 2019 een Grote Prijs van Miami zal plaatsvinden. De commercieel directeur van de F1, Sean Bratches stelt het als volgt : «We kunnen enkel bevestigen dat we gestart zijn met de onderhandelingen en we zullen met de verschillende partijen zoals de stad Miami en de haven van Miami samenzitten om een akkoord te bereiken.» Als de gesprekken vlot verlopen, zou deze Grote Prijs van Miami mogelijk vanaf seizoen 2028 op de agenda kunnen staan.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor het eerst zouden er dan twee Amerikaanse GP’s op de kalender staan, want er wordt eveneens een manche in Austin, Texas georganiseerd. Het is ook best mogelijk dat Miami de GP van Austin zal vervangen, of dat ze alternerend zullen worden georganiseerd. En dan houden we voorlopig geen rekening met een mogelijke Grote Prijs in New York, want ook daar wordt al jaren over gesproken…

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon