Autosport

Felipe Massa gaat (alweer) met pensioen

De Williams-piloot verlaat op het einde van dit seizoen de Formule 1. De Braziliaan kondigde aan het eind van vorig seizoen al aan dat hij zich zou terugtrekken maar Williams vroeg Massa om Valterri Bottas te vervangen. Die laatste was naar Mercedes overgestapt nadat Nico Rosberg met pensioen ging.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 6 nov. 2017 | Leestijd: 1 min

Felipe Massa heeft er een carrière van 15 jaar opzitten en de piloot reed achtereenvolgens voor Sauber, Ferrari en Williams. Hij haalde gedurende al die jaren 11 overwinningen, 41 podiumplaatsen en 16 pole positions. De Braziliaan is 36 en behaalde evenveel punten. Vandaag staat hij op de 11de plaats in het kampioenschap, vlak achter zijn teamgenoot Lance Stroll. Hij moet nog twee races rijden, waaronder een GP in zijn thuisland Brazilië.

Voor volgend jaar schuift Williams diverse kandidaten voor om hem te vervangen. In de wandelgangen circuleren de namen van Robert Kubica, Paul Di Resta maar ook Pascal Wehrlein. Het is wel mogelijk dat Felipe Massa nog zal aantreden in een ander kampioenschap zoals de Formule E.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon