Autosport

Sainz en Peugeot winnen Dakar 2018

Carloz Sainz heeft zopas zijn tweede en voor hem meteen laatste Dakar gewonnen aan het stuur van een Peugeot 3008 DKR Maxi. De Toyota-piloten Al Attiyah en de Villiers van het Belgische Overdrive-team vervolledigen het erepodium van een wel erg moeilijke editie van deze woestijnrally.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 22 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

In deze editie moest Sébastien Loeb opgeven en zijn teamgenoot en titelverdediger Stéphane Peterhansel liet zijn nakende overwinning amper enkele dagen voor de finish uit handen glippen. Het was uiteindelijk een andere Peugeot-piloot, Carlos Sainz, die deze Dakar 2018 editie op zijn aanzienlijke palmares mag bijschrijven. Hij levert Peugeot de derde overwinning op rij.

Advertentie – lees hieronder verder

Nasser Al-Attiyah werd zo onverwacht tweede aan het stuur van een Toyota pick-up die allerminst werd bevoordeeld door het reglement. Op de derde trap van het erepodium zien we zijn teamgenoot Giniel de Villiers en het X-Raid team moet genoegen nemen met amper één Mini in de top12. Het gaat om de auto van Jakub Przygonski en onze landgenot Tom Colsoul (als copiloot) die vijfde werd.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon