Autosport

Toyota en Vanthoor zegevieren in 24 Uren van Le Mans (+VIDEO)

Na de opeenvolgende forfaits van Bentley, Audi en Porsche, kon niemand Toyota van een overwinning in de 24 Uren van Le Mans houden. De Japanse constructeur kweet zich perfect van zijn taak met een historische dubbelslag in deze race, waarin ook onze landgenoot Laurens Vanthoor schitterde.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 18 jun. 2018 | Leestijd: 2 min

Zoals verwacht ging de Toyota n°8 als eerste door de finish na 24 uren racen. Daarmee pakten Fernando Alonso, de door het McLaren F1-team “uitgeleende” piloot, en zijn teamgenoten Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima hun allereerste overwinning in Le Mans. Het feit dat de tweede Toyota, (n°7) bestuurd door Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez enkele seconden later over de streep ging, maakte de zege voor het Japanse merk eens zo mooi.

Toyota domineerde de wedstrijd van het begin tot het einde in de LMP1 topklasse en voor de algemene overwinning. Daarnaast deelde het Porsche GT-team eveneens in de prijzen in de LMGTE Pro klasse met de Porsche 911 RSR n°92. Een van de piloten was Limburger Laurens Vanthoor, die op zijn beurt van de zege mocht proeven samen met zijn ploegmaats Michael Christensen en Kevin Estre, een jaar na zijn broer Dries, die in 2017 de LMGTE Am won.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon