Autosport

Volkswagen ID R Pikes Peak: record in het verschiet?

Volkswagen haalt het doek van het prototype dat zal aantreden in de fameuze Amerikaanse heuvelklim. De bolide is sneller dan een Formule 1 of een Formule E en deze ID Pikes Peak gaat mogelijk een nieuw record neerzetten.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 23 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Nadat Volkswagen eerder al enkele schetsen toonde, onthult het merk vandaag het prototype dat vanaf maandag in Zuid-Frankrijk zal worden getest. Piloot van dienst is Romain Dumas, die de Pikes Peak heuvelklim al meer dan eens heeft gewonnen.

De constructeur geeft aan dat deze Volkswagen ID R Pikes Peak amper 1.100 kg weegt en zijn twee elektromotoren leveren een totaalvermogen van 680 pk en 650 Nm aan trekkracht. Het prototype zou in amper 2,25 seconden van 0 tot 100 km/u spurten.

Advertentie – lees hieronder verder

Met deze ID wil Volkswagen het record voor elektrische bolides – dat momenteel 8'57″118 bedraagt – verbeteren. Het absolute record in de Pikes Peak staat nog steeds op naam van Sébastien Loeb aan het stuur van een Peugeot 208 T16 Pikes Peak, goed voor een tijd van 8'13″878. Op 24 juni weten we of de tijd scherper zal worden gesteld!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon