Autosport

Article image

5 minder bekende weetjes over Niki Lauda

Niki Lauda, een van de grootste F1-piloten aller tijden, is niet meer. De Oostenrijker wiens carrière in de verf werd gezet in de kaskraker “Rush” en die bekendstaat als de man die na een verschrikkelijke crash met blijvende verwondingen toch verschillende keren wereldkampioen werd, heeft in ieder geval een interessant leven gehad. Kende je deze 5 weetjes over Niki Lauda al?

Article image

Vier Porsches 917 present in Goodwood

Het voorbije weekend nam Porsche met vier exemplaren van de legendarische 917 deel aan de Member’s Meeting in Goodwood, een van de meest vooraanstaande oldtimerevenementen ter wereld.

Article image

Panda Raid 2019 was succes

De editie 2019 van de Panda Raid bevestigde nogmaals het succes van deze formule: een echte rallyraid, gericht op amateurs en betaalbaar. Inderdaad, ook zonder monsterlijke 4×4’s van fabrieksteams kan op deze manier van het Afrikaans avontuur genoten worden.

Article image

Beloftevolle Belg in Britse Formule 3-competitie

Na een veelbelovend seizoen bij het Belgische RACB National Team, het jaar waarin hij ook 3de eindigde in het Franse F4 kampioenschap, gaat Ulysse De Pauw hogerop. De 17-jarige Belg zal namelijk aantreden in het Britse Formule 3-kampioenschap, waarin onder andere Ayrton Senna en Daniel Ricciardo aan het begin van hun carrière schitterden.

Article image

Spa Rally 2019: tussen klassiekers en nieuwe rasbakken

Het Belgisch Kampioenschap Rally zal in het weekend van 16 en 17 maart, tijdens de tweede ronde, opnieuw stoppen in Spa. De Herock Spa Rally 2019, georganiseerd door DG Sport Events, is een ode aan de authenticiteit maar zal ook tal van nieuwigheden bevatten…

Article image

Zeldzamer dan dit wordt een Mazda niet

Dit is de enige overblijvende Mazda 254i, een racewagen uit 1982 op basis van de RX-7. Hij werd zopas van onder het stof gehaald nadat hij decennia lang vermist was.

Article image

Hyundai i30 Fastback N om motoren in toom te houden

Maak kennis met de Hyundai i30 Fastback N Safety Car. Hij zal op 22 februari aanstaande opdraven tijdens de eerste manche van het WK Superbike 2019 op het circuit van Phillip Island in Australië. Hyundai heeft namelijk een reputatie hoog te houden…

Article image

De Formule 1 in 2050 volgens McLaren

De Formule 1 zal er volgens McLaren volledig anders uitzien binnen dit en 30 jaar. Reken op futuristische outfits voor de piloten, extreem aerodynamische bolides en circuits die wat weghebben van een achtbaan. En dan hebben we het niet eens over de beoogde topsnelheden gehad…

Article image

Zoon van Schumacher: in de voetsporen van Michael?

Mick Schumacher, de zoon van, mag zich voortaan leerling noemen van Ferrari’s raceklas voor jonge piloten. Of hij uiteindelijk even goed zal presteren als zijn vader die 7 keer wereldkampioen werd, is redelijk twijfelachtig maar laat ons de jongen vooral een kans geven…

Article image

5 Formule 1-wagens die zijn blijven hangen

Al sinds de jaren ’50 zijn autoliefhebbers wereldwijd gepassioneerd door de Formule 1. Onze redactie ging rond de tafel zitten en selecteerde vijf F1-wagens van vroeger die in het collectieve geheugen zijn blijven hangen.

Article image

Hyundai i30 N is wereldkampioen

Gabriele Tarquini werd met de Hyundai i30 N de eerste kampioen in de FIA World Touring Car Cup. Een opsteker voor de Koreanen na de gemiste WRC-titel met Thierry Neuville.

Article image

De redactie kiest: de 5 beste F1-piloten van vroeger en nu

Hoewel het huidige F1-seizoen pas binnen enkele weken op zijn einde loopt, weten we nu al dat Lewis Hamilton – alweer – wereldkampioen wordt. Voer voor discussie op onze redactie, waar we onze eigen top 5 hebben samengesteld… van vroeger en nu! (foto: Jen_ross83 / Flickr)

Article image

BMW M3 krijgt rivaal uit… China!

De Chinezen van Lynk&Co hebben zich ingeschreven voor het toerwagenkampioenschap van volgend jaar. Daar hebben ze natuurlijk een extra snelle berline voor nodig.

Article image

TOP 5 meest legendarische rallywagens

In de loop der jaren zijn bepaalde rallywagens echte iconen geworden. In deze top 5 maak je kennis met de – volgens ons – meest legendarische…

Article image

Thierry Neuville bouwt eigen “auto”

Belgisch rallytalent Thierry Neuville heeft samen met zijn broer Yannick de TN5 voorgesteld, een zogenaamde Cross Car die niet zal misstaan in competitieverband.