Autosport

Article image

Landgenoot Thierry Neuville domineert op circuit

Rallyrijder Thierry Neuville toonde zijn racetalent ook op circuit in het Duitse TCR-kampioenschap, waar hij een knaldebuut maakte met een pole position en een zege aan het stuur van zijn Hyundai i30.

Article image

Renault Megane RS Trophy-R breekt nieuw record in Spa

Tijdens de R.S. Days op het circuit van Spa-Francorchamps stelde de Renault Megane R.S. Trophy-R het ronderecord in de categorie van voorwielaangedreven seriemodellen met maar liefst 5 seconden scherper. De nieuwe referentietijd bedraagt 2’48”338.

Article image

“Formule E wordt de nieuwe Formule 1”

In een recent opiniestuk heeft de hoofdredacteur van het toonaangevende AutoExpress zich bijzonder positief uitgelaten over de Formule E-competitie. Niet alleen over de races zelf maar ook over de organisatie en de sfeer die op te sneuven valt tijdens zo’n massabijeenkomst. We horen dit steeds meer… Zijn de dagen van de Formule 1 dan echt stilaan geteld?

Article image

Renault viert 40 jaar turbogeweld

Al in 1902 nam Louis Renault een patent op de techniek van turbolading op verbrandingsmotoren. Later zou dit concept eerst in de luchtvaart ontwikkeld worden. Maar alsnog zorgde Renault voor de doorbraak in de autosector door zijn Formule 1-wagens vanaf 1977 met een turbomotor uit te rusten. 

Article image

Porsche wint door slecht weer geteisterde 24 Uren van Spa

Het was al van 2010 geleden dat een Porsche wist te zegevieren in Francorchamps. Estre-Lietz-Christensen voegden nu een zevende overwinning toe aan het palmares van het merk, maar die kregen ze zeker niet cadeau.

Article image

Porsche in Herbie-jasje voor goed doel tijdens 24 Uur van Spa

Deze Porsche brengt hulde aan Walt Disney’s “Herbie” en zal deelnemen aan de legendarische 24U van Spa om geld in te zamelen voor RTBF’s “Viva for Life”.

Article image

Deze F1-kampioen gebruikte cocaïne, alcohol en seks om zich voor te bereiden

Hoewel F1-piloten vandaag de dag echte atleten zijn die een zeer fysieke en mentale voorbereiding volgen, was dit in de jaren zeventig lang niet voor iedereen het geval. Neem de Engelsman James Hunt bijvoorbeeld. Hij had een iets “persoonlijkere” manier om zichzelf klaar te stomen voor een race…

Article image

5 minder bekende weetjes over Niki Lauda

Niki Lauda, een van de grootste F1-piloten aller tijden, is niet meer. De Oostenrijker wiens carrière in de verf werd gezet in de kaskraker “Rush” en die bekendstaat als de man die na een verschrikkelijke crash met blijvende verwondingen toch verschillende keren wereldkampioen werd, heeft in ieder geval een interessant leven gehad. Kende je deze 5 weetjes over Niki Lauda al?

Article image

Vier Porsches 917 present in Goodwood

Het voorbije weekend nam Porsche met vier exemplaren van de legendarische 917 deel aan de Member’s Meeting in Goodwood, een van de meest vooraanstaande oldtimerevenementen ter wereld.

Article image

Panda Raid 2019 was succes

De editie 2019 van de Panda Raid bevestigde nogmaals het succes van deze formule: een echte rallyraid, gericht op amateurs en betaalbaar. Inderdaad, ook zonder monsterlijke 4×4’s van fabrieksteams kan op deze manier van het Afrikaans avontuur genoten worden.

Article image

Beloftevolle Belg in Britse Formule 3-competitie

Na een veelbelovend seizoen bij het Belgische RACB National Team, het jaar waarin hij ook 3de eindigde in het Franse F4 kampioenschap, gaat Ulysse De Pauw hogerop. De 17-jarige Belg zal namelijk aantreden in het Britse Formule 3-kampioenschap, waarin onder andere Ayrton Senna en Daniel Ricciardo aan het begin van hun carrière schitterden.

Article image

Spa Rally 2019: tussen klassiekers en nieuwe rasbakken

Het Belgisch Kampioenschap Rally zal in het weekend van 16 en 17 maart, tijdens de tweede ronde, opnieuw stoppen in Spa. De Herock Spa Rally 2019, georganiseerd door DG Sport Events, is een ode aan de authenticiteit maar zal ook tal van nieuwigheden bevatten…

Article image

Zeldzamer dan dit wordt een Mazda niet

Dit is de enige overblijvende Mazda 254i, een racewagen uit 1982 op basis van de RX-7. Hij werd zopas van onder het stof gehaald nadat hij decennia lang vermist was.

Article image

Hyundai i30 Fastback N om motoren in toom te houden

Maak kennis met de Hyundai i30 Fastback N Safety Car. Hij zal op 22 februari aanstaande opdraven tijdens de eerste manche van het WK Superbike 2019 op het circuit van Phillip Island in Australië. Hyundai heeft namelijk een reputatie hoog te houden…

Article image

De Formule 1 in 2050 volgens McLaren

De Formule 1 zal er volgens McLaren volledig anders uitzien binnen dit en 30 jaar. Reken op futuristische outfits voor de piloten, extreem aerodynamische bolides en circuits die wat weghebben van een achtbaan. En dan hebben we het niet eens over de beoogde topsnelheden gehad…