Autosport

Article image

Zullen de F1’s van de toekomst vliegen?

Vliegen de Formule 1’s van de toekomst letterlijk enkele centimeters boven het circuit? Da’s in ieder geval hoe designer Olcay Tuncay Karambulut ze zich voorstelt, met deze wel hele speciale Ferrari-eenzitter…

Article image

Mazda 3 TCR: Bloedmooi en pijlsnel

Misschien zal de Mazda 3 TCR nog niet meteen op de Europese omlopen te zien zijn, want dit project is een initiatief van Mazda Motorsports USA, dat de wagen onlangs onthulde in het Mazda Design Americas Centre in Irvine, California. Maar kijk al eens hoe mooi!

Article image

TOP 5 van de mooiste racewagens ooit gebouwd

Deze lijst opstellen, was allesbehalve een makkie. Zomaar eventjes de 5 mooiste racewagens ooit uitkiezen: wát een opdracht! Uiteraard zullen heel wat lezers niet akkoord gaan met onze selectie… Of net wel?

Article image

Maak kennis met de nieuwste supercar uit Amerika

Hij heet Scuderia Cameron Glickenhaus 007, zal binnen twee jaar deelnemen aan de 24 Uren van Le Mans en niet alleen op circuit maar ook op de openbare weg te zien zijn. Door zij die geluk hebben, welteverstaan.

Article image

Opel lanceert elektrische rallywagen

De elektrische Opel-racewagen is gebaseerd op de Corsa-e en zal zijn wereldpremière beleven tijdens het internationale IAA-motorsalon te Frankfurt, dat van 12 tot 22 september voor het publiek toegankelijk is. In 2020 zullen Opel en de ADAC het startschot geven voor de ADAC Opel e-Rally Cup, ‘s werelds eerste merkencup voor elektrische rallywagens.

Article image

Landgenoot Thierry Neuville domineert op circuit

Rallyrijder Thierry Neuville toonde zijn racetalent ook op circuit in het Duitse TCR-kampioenschap, waar hij een knaldebuut maakte met een pole position en een zege aan het stuur van zijn Hyundai i30.

Article image

Renault Megane RS Trophy-R breekt nieuw record in Spa

Tijdens de R.S. Days op het circuit van Spa-Francorchamps stelde de Renault Megane R.S. Trophy-R het ronderecord in de categorie van voorwielaangedreven seriemodellen met maar liefst 5 seconden scherper. De nieuwe referentietijd bedraagt 2’48”338.

Article image

“Formule E wordt de nieuwe Formule 1”

In een recent opiniestuk heeft de hoofdredacteur van het toonaangevende AutoExpress zich bijzonder positief uitgelaten over de Formule E-competitie. Niet alleen over de races zelf maar ook over de organisatie en de sfeer die op te sneuven valt tijdens zo’n massabijeenkomst. We horen dit steeds meer… Zijn de dagen van de Formule 1 dan echt stilaan geteld?

Article image

Renault viert 40 jaar turbogeweld

Al in 1902 nam Louis Renault een patent op de techniek van turbolading op verbrandingsmotoren. Later zou dit concept eerst in de luchtvaart ontwikkeld worden. Maar alsnog zorgde Renault voor de doorbraak in de autosector door zijn Formule 1-wagens vanaf 1977 met een turbomotor uit te rusten. 

Article image

Porsche wint door slecht weer geteisterde 24 Uren van Spa

Het was al van 2010 geleden dat een Porsche wist te zegevieren in Francorchamps. Estre-Lietz-Christensen voegden nu een zevende overwinning toe aan het palmares van het merk, maar die kregen ze zeker niet cadeau.

Article image

Porsche in Herbie-jasje voor goed doel tijdens 24 Uur van Spa

Deze Porsche brengt hulde aan Walt Disney’s “Herbie” en zal deelnemen aan de legendarische 24U van Spa om geld in te zamelen voor RTBF’s “Viva for Life”.

Article image

Deze F1-kampioen gebruikte cocaïne, alcohol en seks om zich voor te bereiden

Hoewel F1-piloten vandaag de dag echte atleten zijn die een zeer fysieke en mentale voorbereiding volgen, was dit in de jaren zeventig lang niet voor iedereen het geval. Neem de Engelsman James Hunt bijvoorbeeld. Hij had een iets “persoonlijkere” manier om zichzelf klaar te stomen voor een race…

Article image

5 minder bekende weetjes over Niki Lauda

Niki Lauda, een van de grootste F1-piloten aller tijden, is niet meer. De Oostenrijker wiens carrière in de verf werd gezet in de kaskraker “Rush” en die bekendstaat als de man die na een verschrikkelijke crash met blijvende verwondingen toch verschillende keren wereldkampioen werd, heeft in ieder geval een interessant leven gehad. Kende je deze 5 weetjes over Niki Lauda al?

Article image

Vier Porsches 917 present in Goodwood

Het voorbije weekend nam Porsche met vier exemplaren van de legendarische 917 deel aan de Member’s Meeting in Goodwood, een van de meest vooraanstaande oldtimerevenementen ter wereld.

Article image

Panda Raid 2019 was succes

De editie 2019 van de Panda Raid bevestigde nogmaals het succes van deze formule: een echte rallyraid, gericht op amateurs en betaalbaar. Inderdaad, ook zonder monsterlijke 4×4’s van fabrieksteams kan op deze manier van het Afrikaans avontuur genoten worden.