Autosport

Lamborghini Jumpacan: decadent rallymonster

Tuner ‘B is for Build’ ging los op een Lamborghini Huracan en besloot hem niet gewoon op te leuken met extra spoilerwerk, maar er meteen een ruige woestijnracer van te maken. Dit rallymonster kreeg de gepaste naam ‘Jumpacan’.

Geschreven door Alain De Jong | 14/09/2021

Sommige lui zijn niet verlegen voor een ferme stunt. Zo kreeg de Amerikaanse tuner ‘B is for Build’ een heuse Lamborghini Huracan ter beschikking om hem om te vormen tot een woestijnracer die kan deelnemen aan de Mint 400. Dat is een bekende offroad race die begin december wordt verreden de buurt van Las Vegas (VS) en waar maar liefst 50.000 dollar aan prijzengeld te rapen valt.

Die som krijgen de deelnemers natuurlijk niet zomaar in handen. Om de finish te bereiken moet ze eerst gedurende twee dagen meer dan 400 mijl (ca. 650 km) afleggen door de woestijn rond de gokstad in Nevada.

Advertentie

Decadent sloopwerk

Lamborghini Jumpacan

Het project van ‘B is for Build’ is in meer dan één opzicht interessant. De meeste eigenaars van een Lamborghini Huracan koesteren hun supercar en dragen er waarschijnlijk grote zorg voor zodat er absoluut geen krasje op het koetswerk komt. Wel deze tuner sloopte de GT tot op het chassis en bouwde het geheel weer op tot een racebuggy.

Zo ging het grootste deel van het koetswerk naar het stort en werd een specifieke ophanging met gigantische veerwegen ontwikkeld, die noodzakelijk is om full speed over hobbels en duinen naast de gebaande wegen te razen.

Meteen werden er ook grotere wielen met terreinbanden gemonteerd. En geloof het of niet: ook de V10 Lamborghini ging eruit om plaats te ruimen voor een LS V8-motor waar de Amerikanen bij zweren.

Lamborghini Jumpacan

In onderstaande video kan je de Jumpacan aan het werk zien tijdens een van de eerste testsessies in de woestijn als voorbereiding op de Mint 400 race. Opgelet: echte Lamborghini-liefhebbers kunnen hierdoor gechoqueerd raken!

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook