Car Festival

Is dit de meest comfortabele SUV die je kan kopen?

Wie een comfortabele SUV wil kopen die ook praktisch, veilig, geconnecteerd en tegelijk betaalbaar is, kan moeilijk om de nieuwe Citroën C3 Aircross heen. Een overzicht van de feiten én een doorverwijzing naar de grootste korting (en dus de laagste prijzen).

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 10/02/2022 | Leestijd: 2 min

Comfortabel

De nieuwe Citroën 3 Aircross een comfortabele cross-over noemen, is geen tikkeltje overdreven. Enerzijds vanwege zijn zachte ophanging, anderzijds vanwege zijn bijzonder ergonomische zetels (in hun Advanced Comfort-uitvoering voorzien zijn van 15 mm dik schuim met hoge dichtheid). Zij leveren maximale ondersteuning tijdens lange ritten, alsof je in een veel duurdere wagen zit.

New Citroën C3 Aircross dashboard

Advertentie – lees hieronder verder

Een bekende Britse autowebsite vroeg zich zelfs terecht af of dit de comfortabelste SUV is die je kan kopen.

Praktisch

De C3 Aircross kunnen we als ruim en praktisch omschrijven. De beenruimte achterin is opmerkelijk (en zijn hoofdruimte eveneens, in tegenstelling tot de vele SUV-coupés van vandaag de dag, nvdr) en zijn moduleerbaarheid ongeëvenaard.

New Citroën C3 Aircross interior

Dankzij zijn achterbank die in twee onafhankelijke delen kan worden verdeeld, in combinatie met de vlak neerklapbare passagierszetel, kan je er spullen van maar liefst 2,40 m in kwijt. Bovendien kan zijn koffervolume worden uitgebreid van 410 tot 520 liter wanneer de achterbank naar voren wordt geschoven, en tot zelfs 1289 liter als de rugleuningen worden neergeklapt.

New Citroën C3 Aircross trunk boot coffre koffer

Als klap op de vuurpijl is de lichtinval uitzonderlijk dankzij het panoramisch dak en bevat de middenconsole een grote opbergruimte die toegankelijk is voor zowel de voorste als de achterse inzittenden. Een schuifluik maakt dit plaatje compleet.

Veilig

Deze compacte SUV verrast met maar liefst 12 rijhulpsystemen om de veiligheid van zowel zijn inzittenden als van andere weggebruikers te maximaliseren. Denk aan Grip Control, verkeersbordherkenning, een actief remsysteem, een achteruitrijcamera, hulp om op een helling te vertrekken enzovoort.

New Citroën C3 Aircross test drive

Citroën rust ‘m zelfs uit met een hypermodern head-up display dat ervoor zorgt dat je ogen nooit van de weg moeten afdwalen. En dan hebben we het nog niet eens over Citroën Connect Box gehad. Dit laatste verbindt je in geval van pech of een ongeval rechtstreeks door met een gespecialiseerd bijstandsplatform.

Geconnecteerd

New Citroën C3 Aircross touchscreen

In de middenconsole van de nieuwe C3 Aircross prijkt een nagelnieuw 9″ touchscreen voor optimaal gebruiksgemak. Het infotainmentsysteem is gemakkelijk te bedienen en plaatst je in verbinding met je smartphone, Android Auto, Apple CarPlay en dergelijke meer. Je smartphone kan je trouwens draadloos opladen in deze Citroën, dus geen gedoe met kabels meer.

Betaalbaar

Geen Autosalon wil niet zeggen dat er geen saloncondities gelden. Bij Citroën zijn die uitermate interessant en kan je via deze weg (dankzij het partnerschap met het Car Festival van Gocar) een geheel vrijblijvende offerte op maat krijgen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het onderstaande formulier invullen. De laagste prijzen gegarandeerd!

Een offerte aanvragen

Vul uw beleefdheid in
Vul uw naam in
Vul uw voornaam in
Vul uw e-mailadres in
Gelieve enkel cijfers in te geven voor uw telefoonnummer
geen resultaten gevonden
Kies een dealer

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacy beleid en de gebruiksvoorwaarden van Google worden toegepast.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie