Oldtimers

Bentley Dominator, voorloper van de Bentayga en Cullinan

De markt van de luxe-SUV’s wordt andermaal herschikt met de komst van de Rolls-Royce Cullinan. Precies daarom gaan we even terug naar de roots van dit segment met de Bentley Dominator.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 17 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Zoals de naam fijntjes aangeeft, werd deze Bentley Dominator in 1990 ontwikkeld om … de weg te domineren! U heeft deze wagen nooit zien rijden? Dat is best mogelijk want er werden slechts zes exemplaren gebouwd voor de steenrijke sultan van Brunei.

Advertentie – lees hieronder verder

Wie de snuit en het radiatorrooster van dit model aandachtig bekijkt, zal spontaan aan de nieuwe Rolls-Royce Cullinan denken, hoewel het hier duidelijk om de « Dominator » gaat. De Cullinan oogt nog imposanter, maar het is wel interessant om te weten dat in 1990 Bentley nog eigendom was van Rolls-Royce! Bentley werd pas in 1998 overgenomen door de VW groep. De toevallige gelijkenissen zijn in elk geval treffend…

Deze Bentley Dominator is ook het beste bewijs dat belangrijke luxemerken in de jaren ’90 allerminst bezig waren met SUV-modellen. In die periode was één derde van de nieuw verkochte wagens in België en Europa ook geen SUV !

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon