Oldtimers

De State of Art Classic Porsche Collection

Al van bij het ontstaan van het merk is State of Art onlosmakelijk verbonden met de autosport. Het begon allemaal met oprichter Albert Westerman die op tienjarige leeftijd verliefd werd op de Porsche 1500 S Cabrio. Dat gevoel is nooit meer voorbijgegaan…

State of Art | Gepubliceerd op 15 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Op latere leeftijd ging Westerman zelf racen met de 356’s en 911’s, onder andere op Zandvoort en Spa-Francorchamps. Uiteindelijk heeft 's mans passie geleid tot de State of Art Classic Porsche Collection die momenteel bestaat uit meer dan 40 klassieke Porsches, waaronder een zeldzame 550 Spyder en een 718 RSK. De meeste daarvan staan tentoongesteld in het hoofdkantoor in Lichtenvoorde, maar vaak worden ze ook ingezet voor marketingdoeleinden of wordt er mee geracet in rally’s over de hele wereld, want elk exemplaar is in rijklare staat en wordt minutieus onderhouden in het eigen atelier, dat zich ook in het State of Art hoofdkantoor bevindt.

Officiële kledinglijn

Van 2007 tot en met 2013 was het merk de hoofdsponsor van de legendarische Mille Miglia rally en reed er ook steevast een State of Art team mee. Daarnaast produceerde het ook de officiële kledinglijn van de race.

Advertentie – lees hieronder verder

Capsulecollectie

Het diepe respect dat State of Art koestert voor klassieke sportwagens en het autoracen komt het meest flagrant tot uiting in de ‘State of Art Racing’ capsulecollectie waarin details verwijzen naar de racewereld, zoals knopen in de vorm van een wiel of met een bandenprofiel, badges, Porsche lijntekeningen enzovoort!

Alle tweedehandse auto's vind je op Autovlan.be en alle oldtimers op Autoclassic.be! Toch op zoek naar een nieuw model? Klik dan hier.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon