Oldtimers

Deze Peugeot 205 GTI is… gepantserd!

De Luxemburgse firma Art & Revs verkoopt een erg bijzonder exemplaar van de Peugeot 205 GTI. De auto is niet alleen gepantserd – wat hem zeer uniek maakt – maar ook de vorige eigenaar van deze GTI is geen onbekende…

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 20 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

De Peugeot was aanvankelijk eigendom van Bernard Ayrault, de ceo van LVMH die onder meer de merken Louis Vuitton, Moët & Chandon, Hennessy, Veuve Cliquot, Guerlain, Givenchy en Bulgari onder zijn hoede heeft. Het hoeft geen betoog dat dit één van de rijkste personen van Frankrijk is en daarom had hij een auto nodig waarin hij zich veilig kon verplaatsen.

Deze 205 GTI werd gepantserd bij de gespecialiseerde firma Labbé. De auto kreeg een bescherming van niveau 2, wat betekent dat niet alleen de koetswerkpanelen, maar ook de ruiten aan een impact van een kogel uit een handwapen weerstaan. Langs de buitenkant van de wagen valt hier echter niets van de bespeuren.

Advertentie – lees hieronder verder

Door de ingreep is deze auto niet langer een pluimgewicht, want hij zet 1.400 kg op de weegschaal. Het weggedrag zal dus niet even sprankelend zijn als dat van een klassieke GTI, die de reputatie had om erg levendig uit de hoek te komen.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon