Oldtimers

Een omniumverzekering voor je oldtimer?

Net als voor een andere wagen kan je ook een omnium verzekering afsluiten voor je oldtimer. Waarom zou je dat doen en waarop moet je letten?

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be) | Gepubliceerd op 3 mei 2018 | Leestijd: 3 min

Aan wie een nieuwe wagen of een jonge tweedehandswagen koopt wordt vaak aangeraden om een omniumverzekering te nemen. Maar ook wie een waardevolle oldtimer heeft denkt er maar beter aan om zich zo te verzekeren.

Waarom een omnium?

Als je een ‘gewone’ autoverzekering neemt ben je niet verzekerd voor de eigen schade die je lijdt als je een verkeersongeval veroorzaakt. Ook schade die je lijdt door vandalisme, een diefstal, noodweer en diens meer is in dat geval niet verzekerd. Door een omniumverzekering te nemen zorg je ervoor dat je bij zo’n schadegeval wel een uitkering van je verzekeraar ontvangt. Zeker als je oldtimer wel wat waard is neem je maar beter geen enkel risico en sluit je zo’n verzekering af.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat is de waarde?

Als je je oldtimer omnium wil verzekeren zal je verzekeraar allicht vragen dat je wagen geschat wordt. De premie die je moet betalen hangt vaak ook af van het bouwjaar en het aantal jaarlijkse kilometers dat je ermee rijdt.

Bekijk de voorwaarden

De ene omniumverzekering is de andere niet. Bekijk dan ook welke dekking je precies krijgt voor de premie die je betaalt. Kijk ook of de verzekeringsmaatschappij voorwaarden stelt over hoe je je auto moet beveiligen en welke franchise eventueel toepassing vindt. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de verzekeraar vraagt dat je gebruik maakt van een stuurstang of verborgen startonderbreker om de wagen tegen diefstal te beveiligen.

De goedkoopste verzekering is dan ook niet noodzakelijk de beste.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon