Oldtimers

Ferrari F40 viert 30ste verjaardag

Precies dertig jaar geleden werd de Ferrari F40 gelanceerd en dat zou een icoon worden voor auto’s uit de jaren ’80. Het werd de droomwagen van een hele generatie (en ook de volgende generaties) en het is ook de laatste wagen die onder leiding van Enzo Ferrari werd ontwikkeld.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 28 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

De Ferrari F40 werd in het grootste geheim en in amper 13 maanden ontwikkeld zodat hij tijdig klaar zou zijn om de 40ste verjaardag van het merk te kunnen vieren. Om dit gepast te vieren, deden de ingenieurs beroep op de lichtste materialen zoals carbonvezel voor het koetswerk, kevlar voor de dragende structuur en magnesium voor diverse motoronderdelen. Zelfs de ruiten zijn van kunststof om kostbare kilo’s te sparen.

De 2.9 liter grote bi-turbo V8-motor levert 478 pk en 577 Nm aan koppel en het is een evolutie van het motorblok uit de 288 GTO. Met deze motor spurt de 1.100 kg zware bolide in amper 4,1 seconden van 0 tot 100 km/u!

Advertentie – lees hieronder verder

Er werden amper 1.300 exemplaren van gebouwd en deze Ferrari F40  is ook vandaag nog één van de meest gegeerde modellen met prijzen die vaak boven het miljoen euro uitkomen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon