Oldtimers

Hoe moet ik mijn oldtimer verzekeren?

Als eigenaar van een oldtimer moet je deze ook verzekeren. Op welke manier ga je daarbij te werk? Kan je genieten van een ‘goedkopere’ verzekering dan als je een gewone wagen verzekert?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 23 nov. 2017 | Leestijd: 3 min

Als je je wagen inschrijft als oldtimer (met een O-nummerplaat), wordt het gebruik dat je daarvan mag maken wettelijk beperkt. Omdat je de wagen ‘minder’ gebruikt dan een gewone wagen, heeft dat ook zijn invloed op de verzekering.

Een goedkopere verzekering

Advertentie – lees hieronder verder

Als je wagen is ingeschreven als oldtimer kan je een goedkopere BA-verzekering nemen. Dat is de verzekering die je burgerlijke aansprakelijkheid dekt. Omdat het gebruik dat je van je wagen mag maken dan beperkt is, vermindert het risico op een ongeval waardoor ook je verzekeringspremie verlaagt. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij naar de bijzondere voorwaarden voor oldtimers.

Gewone nummerplaat

Ook al voldoet je wagen aan alle voorwaarden om als oldtimer te worden ingeschreven, je bent niet verplicht om dat te doen. Misschien wil je je namelijk niet laten beperken in het gebruik dat je van de wagen wil maken. Is je wagen niet als oldtimer ingeschreven dan zal je verzekering allicht duurder zijn. De beperking in het gebruik (en het kleiner risico op ongevallen) geldt dan nu eenmaal niet.

Omnium

Je kan ook een omniumverzekering nemen voor je oldtimer. Hiermee kan je je bijvoorbeeld ook verzekeren tegen brand, diefstal, glasbraak, vandalisme en eigen schade bij een ongeval waarbij je in fout bent. Dit kan gebeuren tegen de geschatte waarde van je oldtimer. Met zo’n verzekering vermijd je bij een schadegeval je investering te verliezen. Weet dat de ene polis de andere niet is. Ook de vrijstelling kan verschillen. Vergelijken is dus de boodschap.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon