Sinds 1 juli ll geldt ook voor buitenlanders dat je Parijs niet meer mag inrijden zonder een eco-vignet. Men noemt dat daar een Crit’Air vignet. Blijf je met je wagen gewoon op de ring (en rij je Parijs niet binnen) dan heb je geen vignet nodig.

Dit vignet is in 6 categorieën en kleuren onderverdeeld, afhankelijk van het jaar van inschrijving, de energie-efficiëntie en de uitstoot van je voertuig. Rij je toch Parijs in zonder geldig vignet dan riskeer je een serieuze boete.

Oudere wagens

Is je wagen voor 1 januari 1997 geregistreerd, dan krijgt deze in principe geen Crit’Air vignet meer. Dat impliceert dan dat je in ieder geval niet tussen 08.00 en 20.00 uur de betreffende zones mag binnenrijden.

Wat met oldtimers?

Er geldt een uitzondering voor oldtimers. Zowel in Frankrijk ingeschreven oldtimers als Belgische oldtimers met een O-plaat mogen de milieuzone wel degelijk inrijden zonder een vignet te kopen.

Gewone nummerplaat?

Heb je op je oldtimer een gewone nummerplaat hangen en geen o-plaat dan val je onder de gewone regeling voor ‘oudere wagens’. Allicht dat je met je wagen dan Parijs niet binnen mag overdag.

Meer informatie over de regelgeving vind je op de website https://www.crit-air.fr/nl.html

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be