Oldtimers

Mag je met je oldtimer Antwerpen nog binnen?

Sinds 1 februari 2017 zijn de Antwerpse binnenstad en een deel van Linkeroever een zogenaamde lage-emissiezone. Maar mag je met je oldtimer daar nog rijden? Met welke spelregels moet je rekening houden?

Jan Roodhooft, advocaat (www.ra-advocaten.be) | Gepubliceerd op 3 aug. 2017 | Leestijd: 3 min

Sinds enkele maanden mogen de meest vervuilende voertuigen bepaalde delen van Antwerpen niet meer in. Voor oldtimers geldt een specifieke regeling. Wat moet je daar juist van weten?

Het principe

Advertentie – lees hieronder verder

Auto’s die ouder zijn dan 40 jaar mogen in de lage-emissiezone rijden mits je daarvoor betaalt. Het is daarbij niet van belang of de wagen al dan niet een O-plaat heeft. Het enige wat telt is de leeftijd van de wagen.

Is je wagen ouder dan 40 jaar, dan geniet je overigens van een verlaagd tarief. Hoeveel je moet betalen hangt af van de periode waarvoor je de toelating vraagt. Voor een week kost je dat bijvoorbeeld 20 euro en voor een volledig jaar 180 euro.

Jonger dan 40 jaar

Is je wagen jonger dan 40 jaar en voldoet die niet aan de toelatingsvoorwaarden om in de lage emissiezone te rijden dan kan je een LEZ-dagpas kopen. Zo’n pas geeft je één dag toegang tot de lage emissiezone ongeacht met welk voertuig je rijdt. De pas kost je 35 euro. Per nummerplaat kan je per jaar maximaal 8 keer een LEZ-dagpas aankopen.

Hoe te werk gaan?

Je kan de dagpas kopen via de website www.slimnaarantwerpen.be en aan bepaalde touchscreen parkeerautomaten. Is je wagen ouder dan 40 jaar en wil je tegen een verlaagd tarief Antwerpen binnen, dan moet je je vooraf registreren. Je kan dat online doen of via de stadsloketten.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon