Oldtimers

Porsche 911 uit 1974… van carbon

Met deze 911 RS 3.5 Evolution hebben de specialisten van DP Motorsport een huzarenstuk geleverd want nagenoeg alles werd aangepast, vergeleken met de originele versie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Het koetswerk werd helemaal opnieuw gebouwd met een combinatie van carbon en kunststof die met carbonvezels werd versterkt. Datzelfde materiaal werd ook voor de brandstoftank, het dashboard en zelfs voor de stoelen gebruikt. De zijruiten werden overigens vervangen door exemplaren van plexiglas. Op die manier kon men de massa reduceren tot 940 kg.

In één moeite boog DP Motorsport zich ook over de ophanging en de remmen want beide systemen werden verbeterd. Desondanks behoudt de tuner de 15-duims Fuchs velgen met achteraan bijzonder brede 335/35/15-banden. De motor levert 365 pk en wordt aan een versnellingsbak met kortere verhoudingen gelinkt om het acceleratievermogen te vergroten.

Advertentie – lees hieronder verder

Acceleratietijden werden niet gecommuniceerd en ook de prijs blijft een vraagteken. Feit is dat de toekomstige eigenaar veel plezier zal beleven aan deze machine!

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon