Oldtimers

Wie mag de oldtimer verder gebruiken als echtgenoten uiteen gaan?

Je bent gehuwd en eigenaar van een oldtimer. Wie mag er, als er echtelijke moeilijkheden ontstaan, de oldtimer verder gebruiken tot de goederen verdeeld zijn? Met welke spelregels moet je rekening houden?

Jan Roodhooft, advocaat | Gepubliceerd op 4 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Als een echtpaar uit de echt scheidt worden de goederen vaak maar na de echtscheiding definitief verdeeld. Wie mag er tussen het begin van de moeilijkheden en de definitieve verdeling dan de oldtimer gebruiken?

Een kwestie van afspraken

Advertentie – lees hieronder verder

Vooreerst kan je het onderling eens zijn wie verder gebruik mag maken van de oldtimer. Valt die in het eigen vermogen van één van de echtgenoten dan kan je bv. afspreken dat diegene die er eigenaar van is hem verder gebruikt. Een oldtimer die in onverdeeldheid is of in het gemeenschappelijk vermogen valt kan bijvoorbeeld worden toevertrouwd aan de ene echtgenoot terwijl de andere voorlopig andere goederen mag gebruiken.

Naar de familierechtbank

De discussie kan ook worden voorgelegd aan de familierechtbank. Die kan namelijk discussies beslechten over het voorlopig gebruik en genot van de goederen van de echtgenoten. Elk van de echtgenoten kan daar zijn argumenten laten gelden. Hou er rekening mee dat de familierechtbank bij haar beslissing niet noodzakelijk rekening moet houden met wie van de echtgenoten eigenlijk eigenaar is van de oldtimer in kwestie.

Gebruiksvergoeding

Als de oldtimer gemeenschappelijk/in onverdeeldheid is, kan de echtgenoot die hem tijdens de echtscheidingsprocedure mocht gebruiken een gebruiksvergoeding verschuldigd zijn. Hou daar rekening mee als je vraagt dat het gebruik van de oldtimer aan jou wordt toevertrouwd.

Zelf op zoek naar een prachtige oldtimer? Die vind je gegarandeerd op www.autoclassic.be


Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon