Oldtimers

Zeldzame Mercedes « Boat Tail» te zien in London

 

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 25 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Op de Hampton Court Palace Concours d’Elégance die deze zomer in Londen wordt georganiseerd, zal een schitterende Mercedes roadster te zien zijn: de Type S « Boat Tail ».

Je hebt het waarschijnlijk al wel geraden… Dit bijzonder exclusieve model dankt zijn naam aan zijn merkwaardige vormgeving achteraan. De vorm is geïnspireerd op de lichte boten uit de jaren 1920. De achterpartij is slank en geprofileerd. Het geheel oogt even elegant als aerodynamisch.

Deze unieke auto werd in 1929 besteld door de mede-oprichter van de British Racing Driver’s Club, Earl Howe. In 1958 werd deze Type S doorverkocht aan een Amerikaan en vervolgens werd de wagen omgebouwd om conform de toenmalige regelgeving te zijn. Zo werd achteraan bijvoorbeeld een reservewiel gemonteerd. De laatste eigenaar liet de wagen weer in zijn oorspronkelijk staat herstellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze Mercedes « Boat Tail » zal van 31 augustus tot 2 september worden tentoongesteld in het Hampton Court Palace, een bekend kasteel in een Londense wijk. Een belangrijk moment, want het is ook de eerste keer in ruim 60 jaar dat de auto terugkeert naar zijn roots.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon