Oldtimers

Article image

Meer dan 150 oldtimers uit opslagloods te veil, voor ieders budget!

De “Gallery Aaldering” is een grote speler op de oldtimermarkt. Ze doen het zo goed dat ze besloten hebben om jaarlijks een grote veiling van klassieke wagens te organiseren. Het gaat bovendien om auto’s van alle tijden en voor elk budget…

Article image

Deze mini-Ferrari had een… 1-litermotor!

Deze ASA 1000 GT, uitgerust met een kleine viercilindermotor van 91 pk, was eigenlijk een Ferrari. Dat je nog nooit van dit model hebt gehoord, is geen zonde…

Article image

Deze Lamborghini was een gigantische flop

Wie kent de Lamborghini Silhouette nog? Niet zo heel veel mensen meer. Dat komt omdat deze sportwagen gigantisch heeft geflopt in de verkooptabellen…

Article image

Nieuwe “oude” Porsche 911 Turbo voor bijna 3 miljoen euro

Porsche had hem al aangekondigd, deze wedergeboorte van de illustere Porsche 911 Turbo van de 993-generatie, de laatste luchtgekoelde. Om de 70ste verjaardag van het merk in de verf te zetten, werd dit volledig nieuwe “oude” exemplaar geveild. Die veiling was al na enkele minuten afgelopen…

Article image

5 sportwagens die amper vooruitgingen

Sportwagens zien er in de regel niet alleen sportief uit, ze zouden ook zo moeten rijden. Hier zijn 5 voorbeelden van oude sportkarren die niet aan die laatste voorwaarde voldeden.

Article image

In deze banale Lancia zit een Ferrari-motor

De Lancia Thema 8.32 was, na de illustere Lancia Stratos die met de V6 van de Dino was uitgerust, de tweede vrucht van de samenwerking tussen Lancia en Ferrari. Eentje om niet meer te vergeten…

Article image

3 Rolls-Royces die je voor minder dan € 15.000 kan kopen

Een Rolls-Royce toegankelijk voor Jan Modaal? Niet als je een nieuw exemplaar koopt! Wie anderzijds goed speurt op de tweedehandsmarkt, vindt vaak wél een Rolls die betaalbaar is. Hier zijn 3 modellen die je voor minder dan € 15.000 op de kop kan tikken.

Article image

Deze Amerikaanse oldtimer doet nieuwe Ferrari’s zweten

Deze oude Chevrolet Chevelle Laguna is een speciaal geval: zijn originele motor werd namelijk vervangen door een moderne V8 uit de Corvette ZR1 en die is goed voor maar liefst 755 pk.

Article image

‘Mustang’ werd bijna ‘Cougar’ (en 3 andere leuke weetjes over de Ford Mustang)

De Ford Mustang is meer dan een automodel, het is een begrip. Maar wat weten we eigenlijk over deze op-en-top Amerikaanse automobiel? Waar komt het logo vandaan, bijvoorbeeld? We trakteren je bij deze op 4 minder bekende weetjes over misschien wel de bekendste auto ter wereld.

Article image

De hoogtepunten van de Zoute Grand Prix 2018

De stralende herfstzon was dit jaar volop aanwezig en heeft er mee voor gezorgd dat de Zoute Grand Prix alweer een topeditie achter de rug heeft.

Article image

De Alfa Romeo 6C was de mooiste op de Zoute Grand Prix 2018

Tijdens het Concours d’Elégance, dat het voorbije weekend werd georganiseerd in het kader van de Zoute Grand Prix 2018, kende de jury, voorgezeten door Philippe Kantor van Bonhams Europe, de “Best of Show” prijs toe aan een Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupé Touring Superleggera uit 1948.

Article image

Morgan lanceert 110 Anniversary in 2019

De Morgan Motor Company viert zijn 110e verjaardag in 2019. Daarvoor staat heel wat gepland, waaronder een speciale reeks voertuigen.

Article image

Waarom deze “Belgische” Ferrari veel meer waard is dan gedacht

Afgelopen vrijdag werd op de Zoute Sale by Bonhams op de Zoute Grand Prix deze Ferrari 250 GT Pininfarina geveild voor bijna 1 miljoen euro. Nochtans werd de waarde ervan geschat op ‘maar’ 600.000 euro. Benieuwd wat er gaande was?

Article image

5 oldtimers die je nú moet kopen

Heb je het wel gehad met nieuwe auto’s die volgepropt zitten met elektronische apparatuur? Ben je van plan om jezelf een stijlvolle oldtimer cadeau te doen? Dan zijn deze 5 modellen zeker het overwegen waard…

Article image

Alfa Giulietta 1959 op Zoute Grand Prix 2018

Ook Alfa Romeo was naar goede traditie aanwezig op de Zoute grand Prix en toonde er naast diverse nieuwe modellen een fraai gerestaureerde Giulietta Spider 750D uit 1959.