Oldtimers

Article image

Skoda 1000 MB wordt 55 jaar

De Skoda 1000 MB werd in het voorjaar van 1964 gelanceerd, de productie liep tot 1969 en er werden 443.000 exemplaren geproduceerd. Meer dan de helft werd buiten Tsjecho-Slowakije werd verkocht.

Article image

Deze compleet geflopte sportwagen is Belgisch

Het Luikse merk Apal stond al bekend voor de bouw van buggy’s op het chassis van de Volkswagen Kever en wilde die bekendheid in de jaren ’80 gebruiken om de sportwagenmarkt te bestormen. Daarop werd de Francorchamps ontwikkeld, een rechtstreekse concurrent voor de Porsche 944. Dat was de bedoeling althans…

Article image

Dit wrak is effectief geld waard

Een Jaguar E-Type uit de swinging sixties is sowieso geld waard. Ja, ook als zo’n Britse klassieker zich in een erbarmelijke staat bevindt. Zoals dit rode exemplaar…

Article image

Aixam Mega Track: de supersportwagen die niemand had verwacht (of kocht)

Aixam ken je natuurlijk als de Franse constructeur van brommobielen, wat sommige mensen een “auto zonder rijbewijs” noemen. Wel, voor deze Mega Track had je wel degelijk een rijbewijs nodig. En een goedgevulde bankrekening…

Article image

Getunede Mercedes uit ’79 meer waard dan nieuwe E-Klasse

Op Techno Classica in Essen volgende maand zal RM Sotheby’s een Mercedes W123 uit 1979 veilen. De geschatte verkoopprijs? Tussen 60.000 en 70.000 euro. Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat er zo speciaal is aan de zwarte break in kwestie…

Article image

De prachtige cabrio die je nog niet kende

Deze Veritas Scorpion Cabriolet uit 1950 is bijzonder zeldzaam. Tussen 1947 en 1953 werden er maar 78 exemplaren van gebouwd en één daarvan zet veilinghuis Bonhams nu te koop. Een echt collector’s item!

Article image

Je raadt nooit welk merk deze Zagato Stelvio heeft ontwikkeld

Alfa Romeo? Dat was wellicht je eerste gok. Maserati misschien, tijdens een misstapje in de eighties? Ook verkeerd! Deze coupé is Japans en de kans dat je hem ooit al in het echt hebt gezien, is klein aangezien hij enkel in het land van de rijzende zon werd verkocht. En maar 104 keer.

Article image

Dit moet het coolste VW-busje ter wereld zijn

Deze Volkswagen T1 is een exacte replica van het iconische busje dat een halfeeuw geleden grote ogen trok op het legendarische Woodstock Festival. Niemand minder dan Dr. Bob Hieronimus heeft hem beschilderd, net zoals hij dat in 1968 op vraag van een artiest heeft gedaan. Die wilde “iets magisch”.

Article image

In het MoMa kom je deze Fiat 500 tegen

In het fameuze MoMA in New York staat tegenwoordig een Fiat 500 met bouwjaar 1965. Waarom? Dat ligt een beetje voor de hand. Toch?

Article image

Waarom deze “oude” Mini meer kost dan een nieuwe BMW X6

Dit is geen klassieke Mini pur sang. Maak kennis met de Swind E Classic Mini, met de looks en de feel van het modelletje van weleer maar dan uitgerust met een elektrische motor en een batterij die hem volledig opgeladen zo’n 200 km ver brengt.

Article image

Gekwelde Facel Vega meer waard dan nieuwe Porsche 911

Sinds het failliet van Facel in 1964 blijven de prijzen van wagens van dit Franse luxemerk van weleer alsmaar stijgen. Zelfs voor een model in een twijfelachtige conditie, zoals deze Vega II, betaal je je blauw. Blauwer dan voor een nieuwe 911.

Article image

Onze 5 all-time favourites van Mercedes

Mercedes-Benz is het meest gevarieerde automerk. We hebben geprobeerd onze favoriete modellen op te lijsten, wat geen gemakkelijke opdracht was, gezien het aantal emblematische modellen dat de fabrikant doorheen de jaren heeft uitgebracht.

Article image

5 geflopte Lamborghinis

Vandaag is Lamborghini het paradepaardje van de autosport en van de Volkswagengroep, maar het merk heeft niet enkel hoogtepunten gekend. Sommige modellen kenden een heel moeilijke verkoop, waardoor het merk in lastige situaties terechtkwam. Gelukkig zonder al te veel kleerscheuren. Hierbij een lijstje van 5 Lamborghinis die een grote commerciële flop waren.

Article image

Kijk goed naar deze oude MX-5 en je zult snel snappen waarom hij € 35.000 waard is!

Deze Mazda MX-5 van de tweede generatie heeft een verborgen eigenschap die van dit model een erg zeldzaam exemplaar maakt. En omdat alles wat zeldzaam is niet goedkoop is, wordt dit model uit 2004 verkocht voor 30.000 pond of bijna € 35.000.

Article image

De 5 mooiste wagens uit de gouden eeuw van de GT

Gran Turismo, of GT, is geen nieuw concept. Dit type wagen zag het levenslicht in de jaren 30 en kende zijn hoogtepunt in de jaren 50 en 60. Een overzicht van de 5 mooiste modellen…