Oldtimers

Article image

De 5 mooiste auto’s van voor de Tweede Wereldoorlog

Het minste dat we kunnen zeggen, is dat het design van auto’s flink onderhevig zijn aan de tijd waarin ze gebouwd worden. Tegenwoordig moeten ontwerpers met veel meer zaken en regelgevingen rekening houden dan vroeger, wat natuurlijk invloed heeft op het eindproduct. Vind je auto’s van vroeger over het algemeen mooier? Dan heb je geluk: dit is onze top 5 van de mooiste modellen van voor de Tweede Wereldoorlog.

Article image

Deze oude Toyota kost meer dan enkele nieuwe Ferrari’s

Van de illustere Toyota 2000GT werden maar 351 exemplaren gebouwd. Wil je er zelf ook een, moet je daar tegenwoordig een fortuin voor neertellen.

Article image

Deze oude 4×4 is nieuwer (en krachtiger) dan je denkt

Wat je hier ziet, lijkt op een versleten Ford Bronco uit 1966. Maar of dat ook de volledige waarheid is… Niet dus!

Article image

5 zaken die je nog niet wist over de Citroën 2PK

De Citroën 2CV of 2PK viert dit jaar zijn 70ste verjaardag. Dit guitige model, dat is uitgegroeid tot een van de beroemdste auto’s van de 20ste eeuw, werd in 1948 voorgesteld op het autosalon van Parijs. Een leuk weetje, en wist je de volgende 5 zaken over de 2PK al?

Article image

Stavelot maakt zich op voor British Car Meeting

Op 8 en 9 september aanstaande vormt de Waalse stad Stavelot het toneel voor de eerste editie van de British Car Meeting, een evenement dat ode brengt aan Engelse wagens, zowel recente als klassieke. Er worden niet minder dan 400 voertuigen verwacht.

Article image

Dit is de duurste Amerikaanse auto ooit geveild

Maak kennis met deze Duesenberg SSJ uit 1935, een autoklassieker die sinds kort in de geschiedenisboeken staat als de duurste Amerikaanse auto die ooit werd geveild.

Article image

Dit was de Europese AC Cobra

In de jaren ’60 vierden Engelse roadsters zoals de Triumph TR4 hoogtij. Maar laat ons vooral de Sunbeam Alpine niet vergeten. Minder bekend en minder agressief, maar uiteindelijk ook uitgerust met een bekende Amerikaanse V8.

Article image

Gecrashte Porsche verkocht voor half miljoen dollar

Tijdens de Monterey Car Week heeft deze maand een bijzondere eigenaarswissel plaatsgevonden. Iemand kocht er een gecrashte Porsche 959 voor bijna een half miljoen dollar.

Article image

Dit is de duurste auto die ooit op een veiling werd verkocht

De Ferrari 250 GTO is sinds vorig weekend de duurste auto die ooit op een veiling werd verkocht. Tijdens de Monterey Car Week werd maar liefst 44 miljoen dollar geboden op zo’n exemplaar.

Article image

Een nieuwe Porsche 993 Turbo S

Na maanden teasen, stelt Porsche de 911 Project Gold voor. Deze “restomod” werd volledig geproduceerd op basis van 6.500 orignele stukken uit de Porsche Classic-catalogus. Er was anderhalfjaar voor nodig om de wagen samen te stellen.

Article image

Opa vergeet Lamborghini en Ferrari in garage

Een Amerikaan heeft recent een bijzondere ontdekking gedaan in de garage van zijn grootvader. Zonder dat hij het wist, stonden er twee Italiaanse sportwagens van weleer stof te vergaren. En niet zomaar eender welke sportwagens trouwens: een Ferrari 308 en een erg zeldzame Lamborghini Countach 500S. De waarde van laatstgenoemde wordt geschat op 300.000 dollar. Het begin van een mooie erfenis?

Article image

Bonhams veilt exclusieve klassiekers in het Zoute

Veilinghuis Bonhams organiseert tijdens de volgende Zoute Grand Prix die van 4 tot 7 oktober in Knokke doorgaat, een veiling van exclusieve wagens. Zelfs wie er geen wil kopen, is welkom om de rijdende parels te komen bewonderen.

Article image

Aston Martin DB5 weer in productie, mét gadgets

Heb je 2,75 miljoen euro op overschot liggen maar staat er nog geen Aston Martin DB5 in je garage? Dan hebben we goed nieuws! De ravissante coupé die wereldberoemd is geworden door James Bond en Goldfinger, gaat namelijk weer in productie.

Article image

Mag je met een oldtimer ook ‘s nachts rijden?

De minimumleeftijd van een oldtimer wordt sinds dit jaar geleidelijk aan opgetrokken van 25 naar 30 jaar, met een jaar per jaar. Daarnaast zijn er nog zaken waar je rekening moet houden als je van een O-nummerplaat droomt. Een veelgestelde vraag: mag je er ook ‘s nachts mee rijden?

Article image

Rétrofolies in Spa: Waar is de tijd…

Tijdens het weekend van 18 en 19 augustus neemt Spa een duik in het verleden: de hele dag lang zullen er in de binnenstad enkel oldtimers mogen rondrijden.