Oldtimers

Article image

5 miljoen euro voor deze Ferrari: een koopje?

Deze zeer zeldzame Ferrari 250 GT Tour de France zal dit jaar worden geveild. Zijn waarde wordt geschat tussen 5,7 miljoen en 6,5 miljoen dollar en dat lijkt ons geen miljoen overdreven.

Article image

Deze 5 auto’s waren in 2018 het duurst op een veiling

In 2018 werden er wereldwijd – en niet in het minst in de VS – weer pakken oldtimers geveild voor bedragen die niet alleen van de poes zijn maar soms zelfs compleet van de pot gerukt lijken. Dit is de top 5 van die tweede categorie…

Article image

Interclassics Maastricht in het teken van Lancia

Het Italiaanse Lancia is de blikvanger op de 26ste editie van InterClassics Maastricht, die van 10 tot en met 13 januari plaatsvindt in het plaatselijke congrescentrum MECC.

Article image

Zullen oldtimers uiteindelijk “verbannen” worden?

Deze vraag ligt momenteel op de lippen van veel liefhebbers van klassieke auto’s, niet in het minst omdat onze en andere regeringen de oorlog hebben verklaard – of toch bijna – aan alles waar een verbrandingsmotor inzit. Moet je je zorgen maken…. Of niet?

Article image

Gevonden in Belgische schuur: 3 Bugatti’s waar amper mee gereden is

Op de volgende editie van Rétromobile zal Artcurial enkele bijzondere klassiekers veilen, waaronder drie Bugatti’s die de laatste 50 jaar in een schuur in België hebben geslapen. Deze ontdekking van jewelste moet de erfgenamen zeer veel extra euro’s opleveren.

Article image

Brabus Classic verkoopt volledig gerestaureerde Mercedes-iconen

Aan alle liefhebbers van klassieke Duitse wagens: opgelet want Brabus Classic heeft een uitgebreid aanbod oude Mercedessen die op authentieke wijze werden gerestaureerd. Ze krijgen niet alleen twee jaar garantie, maar ook een A-rating van Classic Data, naast een complete evaluatie.

Article image

Italiaans-Amerikaanse klassieker kreeg eerste schets in Brussels restaurant

In Milaan hebben amper 25 modellen van dit type het levenslicht gezien. Nochtans werd hij in Brussel bedacht, in een restaurant bovendien. Dit is het verhaal achter de Hudson Italia Prototype.

Article image

Wallonië bant oude benzines vanaf 2026

Vanaf 2026 zullen oudere benzinewagens (Euro 4 en lager) niet meer welkom zijn op het volledige Waalse grondgebied. Gelukkig bestaan er een paar uitzonderingen op de regel.

Article image

Technische keuring voor oldtimers uitgelegd per regio

Met een oldtimer rijden, zou in de toekomst weleens ingewikkelder kunnen worden. De oorzaak ligt ‘m in de aanscherping van een aantal regels en dit als gevolg door “misbruik” van het systeem. Je vraagt je af hoe het nu zit met die technische controles? Daar gaan we per regio even dieper op in.

Article image

Een Ferrari voor de prijs van een F-16

Veilinghuis RM Sotheby’s heeft maar liefst 22 miljoen dollar opgehaald voor deze knalrode Ferrari 290 MM. De exclusieve oldtimer wisselde in Los Angeles van eigenaar.

Article image

Aston Martin bouwt oldtimers om naar elektrische wagens

Klassieke Aston Martins zijn een fortuin waard en wisselen nog steeds voor veel geld van eigenaar op prestigieuze veilingen. Maar deze oude auto’s worden de komende jaren onvermijdelijk persona non grata in het verkeer.

Article image

Meer controles op oldtimers in Brussel

In het Brussels Gewest zullen oldtimers vaker een technische keuring moeten ondergaan. De Brusselse regering heeft immers zopas zo’n decreet goedgekeurd.

Article image

Deze “oude” Mustang is hypermodern en pijlsnel

De Ford Mustang die je hier ziet, is niet zomaar een “klassiek” exemplaar. Onder zijn huid ligt moderne techniek: van performante remmen over led-koplampen en een digitaal dashboard tot… een elektrische motor.

Article image

Meer dan 150 oldtimers uit opslagloods te veil, voor ieders budget!

De “Gallery Aaldering” is een grote speler op de oldtimermarkt. Ze doen het zo goed dat ze besloten hebben om jaarlijks een grote veiling van klassieke wagens te organiseren. Het gaat bovendien om auto’s van alle tijden en voor elk budget…

Article image

Deze mini-Ferrari had een… 1-litermotor!

Deze ASA 1000 GT, uitgerust met een kleine viercilindermotor van 91 pk, was eigenlijk een Ferrari. Dat je nog nooit van dit model hebt gehoord, is geen zonde…