Oldtimers

Article image

Deze 2 oldtimers worden niet gesmaakt door puristen

De Jaguar XK120 en Rolls-Royce Phantom V zijn ware monumenten die je origineel moet laten, toch? De ingenieurs van Lunaz Design vinden van niet. Sterker nog: ze maken er elektrische auto’s van…

Article image

V8, de Audi die moest maar niet kon

In de jaren tachtig stond Audi nog niet op gelijke hoogte met BMW en Mercedes. Het merk met de ringen probeerde nochtans met de Audi V8, maar zonder veel succes.

Article image

Unieke Mercedes 600 meer waard dan nieuwe Ferrari

Deze Mercedes 600 werd op vraag van zijn eigenaar door de Franse carrosseriebouwer Chapron onder handen genomen en is met andere woorden uniek. Bovendien werd hij nooit gerestaureerd.

Article image

Brutale BMW 2002 Turbo onder de hamer

De BMW 2002 werd tussen 1973 en 1975 amper 1.672 keer gebouwd en heeft de reputatie een demonische machine te zijn. Progressiviteit stond nu eenmaal niet in zijn woordenboek…

Article image

Waarom deze Corvette uit 1991 onweerstaanbaar is…

Deze Chevrolet Corvette ZR1 uit 1991 is bijzonder. Ondanks zijn gezegende leeftijd heeft hij amper 483 kilometer gereden…

Article image

Zoute Grand Prix in Knokke: Wat valt er te beleven?

Duizenden liefhebbers van oldtimers en snelle wagens zullen van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober naar Knokke afzakken voor de befaamde Zoute Grand Prix, de tiende editie intussen. Bij deze een kort overzicht van wat er zoal te doen valt tijdens deze vierdaagse.

Article image

5 feiten die je nog niet kende over de Renault 4

In 2021 viert de Renault 4L zijn 60ste verjaardag en die mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Kende je deze 5 feiten over deze mythische Fransman al?

Article image

Deze sensationele Ferrari wordt in België verkocht

Tijdens de Zoute Grand Prix zal het bekende veilinghuis Bonhams een exclusieve Ferrari te koop aanbieden. Het gaat om een 275 GTB waarvan slechts 60 exemplaren geproduceerd zijn.

Article image

5 Franse auto’s waar alleen kenners iets van weten

De 5 Franse automodellen uit dit lijstje kent bijna niemand meer. Behalve op onze redactie natuurlijk, waar ze nog een belletje of twee hebben doen rinkelen. En bij jou?

Article image

Deze Fiat Panda 4×4 is ecologischer dan een Tesla

Garage Italia, in Italië effectief, heeft onlangs een oude Fiat Panda 4×4 onder handen genomen en hem van een volledig elektrische aandrijflijn voorzien. Dit oude bakje zou nu “ecologischer zijn dan een Tesla”.

Article image

Oude Mercedes S-klasse voor bijna € 50.000: Een koopje?

Op zoek naar een oude Mercedes S-klasse om je collectie compleet te maken? Dan heb je geluk, want het Mercedes Museum verkoopt dit zeer bijzondere exemplaar…

Article image

LEZERSAUTO BMW Z3: Verliefd geworden en gebleven

De BMW Z3 werd halverwege de jaren negentig op de markt gebracht als de nieuwste, spannende roadster voor het grote publiek. Hij moest in de eerste plaats betaalbaarder en bruikbaarder worden dan de Z1 met de gekke – maar dure – deuren. Tegenwoordig is er opnieuw veel belangstelling voor het model.

Article image

De 5 betrouwbaarste oldtimers

Een oldtimer bezitten, is zeer fijn… behalve natuurlijk als die oude ros onbetrouwbaar is en om de haverklap problemen vertoont. Hoe je zoiets kan vermijden? Door het juiste model te kiezen… Voor zij die twijfelen, heeft de Amerikaanse site Medium onlangs een lijst met de 5 meest betrouware oldtimers opgesteld.

Article image

LEZERSAUTO BMW 320i Cabrio: Nostalgie naar de zescilinder

De BMW 3 Reeks E30 is een van de onbetwiste iconen van de jaren tachtig. Toen had het model bijna geen waardige concurrenten, behalve dan misschien de snellere Alfetta GTV 2.5L (aangedreven door een V6) en de Porsche 924 S…

Article image

Bentley blaast Blower uit 1929 nieuw leven in

Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van het merk zal Bentley de Blower uit 1929 doen herleven. De Britse fabrikant is van plan om er twaalf te bouwen…