Oldtimers

Article image

Een compleet gerestaureerde Lamborghini Countach te koop

Was je enkele dagen geleden ook helemaal weg van de Alfa Romeo van Enzo Ferrari? Dan hebben we hier nog een mooie Italiaans waarin je kan investeren!

Article image

Alfa Romeo van Enzo Ferrari onder de hamer

Een Alfa Romeo Tipo B uit 1932 zal worden geveild tijdens het Festival of Speed in Goodwood. Met deze wagen boekten Alfa Romeo en de Scuderia Ferrari mooie successen in de vroege jaren ’30.

Article image

Peugeot 205 GTI vermomd als Groep B rallymonster

Dit is een zeer fraaie youngtimer GTI. Met zijn witte lak en zijn Dimma koetswerkkit lijkt deze Peugeot 205 GTI sterk op de bolide van weleer uit het wereldkampioenschap rally en is dus een echte blikvanger. Met 139.000 km op de teller werd hij trouwens voor 12.000$ verkocht op de website « Bring a trailer ».

Article image

Lamborghini restaureert unieke Miura

Lamborghini voltooide zopas de restauratie van een uniek model van de mythische Miura: een SVR-variant die nog extremer is dan de zeldzame en sportieve Miura SV.

Article image

Het verhaal achter de “mascotte” van Rolls-Royce

De Spirit of Ecstasy die prijkt op de grille van alle Rolls-Royces maakt deel uit van de specifieke eigenschappen van dit prestigemerk. Er schuilt ook een mooie geschiedenis achter die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw.

Article image

Iconische Ford GT40 uit de 24 Uren van Le Mans 1966 wordt geveild

Een van de drie Ford GT40’s die in 1966 de 24 Uren van Le Mans domineerden gaat nu onder de hamer. Deze wagen eindigde derde in de race waarin Ford Ferrari versloeg.

Article image

VW Aquila, een Kever zoals je er nog nooit één zag

Het gebeurt niet elke dag dat er een VW Aquila te koop staat! Van dit model, dat tussen de zoekertjes op eBay staat, werden slechts 150 exemplaren in de jaren 80 geproduceerd.

Article image

De 5 duurste Ferrari's die ooit verkocht werden

Van alle bestaande merken kan Ferrari wellicht op de meeste gepassioneerde liefhebbers rekenen. Dat wordt ook duidelijk op de veilingen waar de Ferrari’s alle records breken. Hier een lijstje van de 5 duurste modellen die ooit verkocht werden.

Article image

Krachtige Fiat 600 met Mazda-wankelmotor

Wie aan rotatieve motoren denkt, zal niet in de eerste plaats aan Fiat denken. Nochtans bestaat die wel in een 600, een bijzonder krachtige versie bovendien die vandaag mogelijk meer dan 35.000 dollar zal opbrengen op een veiling.

Article image

226.000 dollar voor een De Tomaso zonder motor

$ 226.000 of omgerekend € 192.000 – meteen de nieuwprijs van een Ferrari Portofino – zoveel heeft een koper betaald voor een De Tomaso Pantera zonder motor !

Article image

Ferrari 250 GTO verkocht voor 80 miljoen dollar

Het voorbije weekend werd een Ferrari 250 GTO verkocht voor het recordbedrag van 80 miljoen dollar. Dat is meteen het dubbele van het vorige recordbedrag dat ooit voor een collectiewagen werd neergeteld!

Article image

Lancia Delta Integrale maakt comeback!

Lancia liefhebbers wrijven zich al in de handen, want de Lancia Delta Integrale komt terug!  Of toch in zekere zin…

Article image

87 jaar oude Ford Model A aangereden door Toyota Corolla

Een verstrooide bestuurster van een Toyota Corolla is ingereden op een Ford Model A uit 1931, het tweede model dat ooit door Ford werd gebouwd. In één klap gingen enkele honderden uren aan restauratiewerk verloren.

Article image

Villa d’Este: Ferrari 335 Sport Spider wordt “Best of Show” (+VIDEO)

Op zondag 27 mei 2018 was een Ferrari 335 Sport Spider met een koetswerk van Scaglietti de meest begeerde gast op het concours d’élégance van Villa d’Este, want hij won de Best of Show trofee.

Article image

Ferrari 512 TR aan flarden in Wallonië

Deze Ferrari Testarossa was in een bedenkelijke staat te zien in de straten van Philippeville. Gelukkig bleken bestuurder en passagier slechts lichtgewond na het ongeval. (Foto's: Sudinfo.be)