Oldtimers

Article image

Oldtimers, nog steeds een rendabele investering?

Tot enkele jaren geleden bleven de prijzen van oude Porsches en Ferrari’s alsmaar stijgen, aan een zeer stevig tempo dan nog. Sindsdien ligt de markt wat stil. Wat is er aan de hand?

Article image

De bekendste auto aller tijden staat te koop!

De befaamde Aston Martin DB5 uit de James Bond-film Goldfinger wordt binnenkort geveild. Hij is perfect gerestaureerd en uitgerust met alle bekende gadgets, waardoor de prijs wellicht hoge toppen zal scheren.

Article image

De 5 coolste supercars uit de jaren 90

De jaren 90 waren een soort keerpunt in de autowereld: tussen de hoekige vormen en de voorzichtigheid van de jaren 80 en de niet altijd zo verantwoorde waanzin van de jaren 2000. Sommige auto’s staan nog steeds in ons geheugen gegrift. Niet altijd om hun prestaties, maar wel om hun ultieme “coolfactor”!

Article image

Onze 5 favoriete Peugeots aller tijden

Het is ondertussen 130 jaar geleden dat de eerste Peugeot geproduceerd werd. Sindsdien heeft de Franse constructeur heel wat succesmodellen op de markt gebracht. De redactie heeft haar vijf favorieten gekozen!

Article image

Welke belastingen moet je betalen voor een oldtimer?

In België mogen auto’s die ouder zijn dan 25 jaar ingeschreven worden als oldtimer. De regels met betrekking tot de belastingen variëren echter per regio.

Article image

Vijf 2CV waar je nog nooit van gehoord hebt

Doorheen zijn 42-jarige carrière en zelfs daarna nog heeft de 2CV heel wat passie ontketend, waardoor carrossiers en artiesten hun creativiteit de vrije loop konden laten. De eenvoud van het model ontleent zich namelijk overal toe. Hieronder vind je vijf afgeleide modellen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Article image

Deze auto is de helft van zijn waarde kwijt op 3 jaar

Hoewel oude – en zelfs minder oude – Porsches sinds enkele jaren enorme bedragen opleveren op veilingen in de hele wereld, heeft een bepaalde versie van de 911 een spectaculaire waardedaling gekend. Nochtans is het een gewild model… Een uitzondering op de regel of een nieuwe markttendens?

Article image

Top 5 Ferrari’s voor minder dan € 50.000

Heb je altijd al gedroomd van een Ferrari maar is je portefeuille het daar niet mee eens? Misschien vind je je gading wel tussen deze modellen voor minder dan € 50.000. Je moet er natuurlijk wel nog de onderhoudskosten, belastingen, verzekeringen en benzine bijtellen.

Article image

Bijzonder: BMW schudt alle richtlijnen door elkaar met een gloednieuw concept!

Tijdens de beroemde Concours d’Elégance van Villa d’Este heeft BMW iedereen verrast met een onverwachtse ster. De Duitse fabrikant heeft een concept dat niet lang na zijn voorstelling op het Salon van Genève werd opgeborgen, nieuw leven ingeblazen. Dat eerste concept dateert van… 1970!

Article image

5 Italiaanse sportwagens die je wellicht nog niet kende

Italië heeft zijn stempel gedrukt op de automobielgeschiedenis door een thuisbasis te bieden aan enkele van de meest prestigieuze fabrikanten. Denk maar aan Ferrari, Lamborghini, Maserati en Alfa Romeo. Toch telde het land ook tal van lokale sportwagenmerken die tegenwoordig veel minder bekend zijn.

Article image

Waarom deze oude MG Metro zoveel waard is als een Ferrari 488

Neen, dit is geen tuningproject van enkele enthousiastelingen met veel vrije tijd maar een MG Metro 6R4 uit 1985. Wat meer is: dit geblazen rallymonster uit het beruchte Group B-tijdperk heeft maar 7 mijl op de teller en kan je binnenkort de jouwe maken… Als je veel geld hebt toch.

Article image

Waarom deze 2PK zoveel waard is als een Cayman GTS

Eind jaren ’50 begon Citroën met de productie van de 2PK Sahara, een model met twee motoren die elk een as aandrijven. RM Sotheby’s veilt zo’n exemplaar en die vierwieler moet geld opbrengen, véél geld.

Article image

Een oude gereedschapsset voor de prijs van een nieuwe Duster

RM Sotheby’s zal binnenkort een oude gereedschapsset veilen die voor een zeer bijzondere – lees: zeldzame – sportwagen is bestemd. Rarara, we hebben het over een Ferrari…

Article image

5 klassieke Britse roadsters voor minder dan € 25.000

Klassieke Britse roadsters zijn niet weg te denken uit de automobielgeschiedenis. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg, al houden we het deze keer op 5 modellen die je tegenwoordig voor minder dan 25.000 euro op de kop kan tikken.

Article image

Porsche 914 blaast 50 kaarsjes uit

Halfweg de jaren 1960 besloot Porsche zijn gamma uit te breiden met een sportwagen met een middenmotor, die onder de 911 werd gepositioneerd en zich op een jonger publiek richtte.