Concept Cars

Audi Prologue Avant : eindelijk een shooting brake die kan wedijveren met de Mercedes CLS

Wil u weten hoe het volgende vlaggenschip van Audi er zal uitzien? In dat geval zal dit jongste studiemodel u zeker interesseren. Het zal begin maart in Genève onder de spots staan. Deze concept wordt Audi Prologue Concept gedoopt en hij zet de krijtlijnen uit voor de toekomstige A7, A8 en A9.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 23 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Je hoeft geen kenner te zijn om te zien dat dit studiemodel fel aanleunt bij de Prologue Concept die we op de motorshow van Los Angeles zagen. Destijds had deze coupé meer weg van een coupé. In tussentijd evolueerde hij naar een vijfdeurs model met een knipoog naar een shooting brake. Een echte gezinsbreak is het niet.

Audi liet de basisvorm van de initiële Prologue Concept duidelijk evolueren. Zo zien we vooraan een iets agressievere bumper en de velgen lijken op die van de RS-modellen. De zijschorten werden andermaal op de tekentafel gelegd en het radiatorrooster krijgt extra chroom. Ook de koplampen werden verder verfijnd. Het interieur blijft trouw aan dat van de eerste Prologue Concept, er komen enkel nieuwe kleuren.

Advertentie – lees hieronder verder

Op dit ogenblik heeft Audi nog geen specificaties vrijgegeven over de motorisatie. Volgens diverse betrouwbare bronnen zou de V8-motor van de Prologue Concept vervangen zijn door een V6 TDI die wordt bijgestaan door een elektromotor. Die tandem zou een systeemvermogen van 400 pk moeten leveren en genoegen nemen met 1,7 l diesel per 100 km.

Ziet u in dit studiemodel een rivaal voor de Mercedes CLS Shooting Brake ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon