Concept Cars

Byton Crossover Concept: elektrische SUV met grote ambities

Op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas onthult de start-up Byton zijn Crossover Concept; een elektrische SUV die zijn plaats wil afdwingen in de nieuwe golf van modellen die er aankomt.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 9 jan. 2018 | Leestijd: 2 min

Byton is een Chinese start-up die werd opgericht door oud-werknemers van autoconstructeurs, zoals Tesla, BMW of Nissan. De kleine onderneming wil vanaf volgend jaar “de meest geavanceerde elektrische wagen op de markt” lanceren. En daarvan brengt deze Crossover Concept op de CES al een voorproefje.

Uiterlijk heeft het concept de vorm van een luxe SUV met eerder klassieke trekken. Vooral aan boord innoveert de Byton, onder meer met een 48” scherm dat zich uitstrekt over de hele breedte van het dashboard en … dat ook op het productiemodel zou opduiken!

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak zal de Byton uitgerust zijn met twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 350 kW ontwikkelen, terwijl de autonomie tussen 400 en 520 kilometer zal schommelen naargelang de versie. Bovendien kan 80% van deze waarde binnen de 30 minuten bijgeladen worden.

Verder maakt deze wagen intens gebruik van geconnecteerde media, met onder meer met de integratie van de personal assistant Amazon Alexa, gelaatsherkenning voor de instellingen van de bestuurder of een 5G-verbinding en tal van aanraakfuncties.

De goedkoopste versie zou 45.000 dollar kosten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon