Concept Cars

Een elektrische Smart zonder stuur of pedalen (+VIDEO)

Smart profiteert van de EQ afdeling en de CASE strategie van Daimler om zijn eerste concept van een autonome wagen voor te stellen: de vision EQ fortwo.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 31 aug. 2017 | Leestijd: 2 min

De Smart vision EQ fortwo wordt binnen enkele dagen voorgesteld op het Salon van Frankfurt. Voor de Daimler Groep is dit een oplossing voor de toekomstige mobiliteit. Met zijn elektrische motorisatie, zonder stuur of pedalen, zal dit concept ideaal zijn voor car sharing volgens Daimler.

Deze wagen zal zich namelijk alleen van het ene punt naar het andere kunnen verplaatsen, en passagiers kunnen opladen waarmee wellicht via smartphone contact wordt opgenomen. Het grote scherm in de neus communiceert daarbij met de andere weggebruikers en biedt zijn gebruikers meteen een optimale personalisering.

Advertentie – lees hieronder verder

Dit concept maakt integraal deel uit van de CASE strategie van de Daimler Groep: Connected Autonomous Shared & Services Electric (elektrische, geconnecteerde en autonome wagens, en gedeelde diensten). Een omvangrijk programma dus, dat in de toekomst nog veel verder zal uitgebreid worden.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon