Concept Cars

Kia komt met vierdeurs coupé

Als u wilt weten hoe de toekomstige Kia-modellen er zullen uitzien, kan u maar beter even kijken naar deze Novo-concept die de constructeur op het salon van Seoel heeft voorgesteld. Het is een conceptversie van een middenklasse gezinsberline die allerminst onopgemerkt bleef. Het studiemodel heeft een fastback koetswerk en herinnert aan de Amerikaanse muscle cars uit de jaren zeventig.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 9 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Mocht deze concept ooit realiteit worden, zal hij niet langer beschikken over de flinterdunne achteruitkijkspiegels, de gevoelige knoppen om de deuren automatisch te openen en nog minder over de suicide doors.

Kia zal wel de fraaie lijn behouden met de hoge gordellijn en het “tiger nose”-radiatorrooster. Deze grille krijgt een nog meer uitgesproken vorm en ze werd verticaler geïntegreerd. Achteraan zien we dat het logo zelfs wordt verlicht. De constructeur kan wel vasthouden aan het interieur dat we in de Novo concept vinden. De bestuurderspost is zeer minimalistisch met de meters in 3D hologrammen, dit zou perfect het productiestadium kunnen halen.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze conceptversie lepelt Kia vandaag een conventionele viercilinder turbobenzinemotor in combinatie met een gerobotiseerde versnellingsbak met zeven versnellingen en een dubbele koppeling. Een hybride of 100 % elektrische aandrijflijn blijft voorlopig uit. De viercilindermotor komt uit de Kia Cee’d GT en is 204 pk sterk. Dit studiemodel stuurt al het vermogen naar de vooras.

Zou u het fijn vinden als Kia deze conceptversie daadwerkelijk commercialiseert ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon