Concept Cars

Lamborghini Terzo Millennio is elektrisch! (+VIDEO)

Lamborghini heeft het doek gehaald van een futuristische elektrisch aangedreven conceptwagen. Deze Terzo Millennio wordt aangedreven door vier elektromotoren en beschikt over een zelf-herstellend koetswerk.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 nov. 2017 | Leestijd: 1 min

Deze conceptwagen werd ontwikkeld in samenwerking met MIT-universiteit en het is de eerste keer dat Lamborghini voor elektrische aandrijving kiest. De V10 en V12-motoren zullen verdwijnen want deze versie rijdt zuiver elektrisch. Over de motorisatie blijft Lamborghini voorlopig discreet. De constructeur wil enkel kwijt dat de energie door supercondensatoren wordt geleverd.

Lamborghini geeft ook aan dat deze Terzo Millennio bijzonder licht is door gebruik te maken van een structuur die volledig van carbon werd vervaardigd. De futuristische conceptwagen oogt bijzonder aerodynamisch en het agressieve design zou ook een bron van inspiratie kunnen zijn voor andere sportieve modellen van het merk. De Terzo Millennio biedt ook nog een bijzondere noviteit want de carbon koetswerkpanelen zouden zichzelf kunnen herstellen.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon