Concept Cars

Maserati Alfieri : F-Type in het vizier

De laatste tijd was er heel wat te doen rond de Maserati Alfieri coupé die in 2016 wordt verwacht. Eindelijk hebben we een eerste idee van het definitieve model. Zo kunnen we vandaag met zekerheid bevestigen dat het nieuwste model van het merk met de drietand in het logo zeker niet de 2+2 Gran Turismo coupé zal vervangen, maar zich eerder zal richten op het segment van GT’s waar nu de Porsche 911, Mercedes-AMG GT en andere Jaguars F-Type het mooie weer maken.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 26 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Het bewijs? Harald Wester, de baas van Maserati, verklaarde onlangs nog dat de stijlstudie van het definitieve erg dicht zal liggen bij de concept car, maar dat deze sportwagen vooral compacter zal zijn dan de Gran Turismo en plaats zal bieden aan vier personen. In een tweede fase zal er logischerwijze ook een cabriolet met een klassiek vouwdak bijkomen. Tenslotte liet Harald Wester zich ook ontvallen dat de Alfieri wel eens met vierwielaandrijving zou kunnen worden uitgerust.

Zulke berichten laten er geen twijfel over bestaan: de Alfieri coupé neemt duidelijk de Jaguar F-Type in het vizier. En als we ook weten dat de Alfieri met verschillende vermogensniveaus zal worden aangeboden, klopt het plaatje helemaal. Wellicht krijgt de Italiaanse coupé eerst en vooral de benzinemotoren van de Ghibli onder de kap. Dat betekent dat er al zeker keuze is tussen twee V6 turbo’s met een vermogen van 330 of 410 pk, maar natuurlijk kan er altijd nog een explosieve V6 of een grommende V8 uit de pijplijn komen. Zo wordt er gefluisterd dat er mogelijk een blok met 520 pk op komst is.

Advertentie – lees hieronder verder

En denkt u dat de Maserati Alfieri even verleidelijk zal zijn als zijn rivalen?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon