Concept Cars

Nissan IMx: elektrisch en 100% autonoom (+VIDEO)

Op het autosalon van Tokyo staat bij Nissan alles in het teken van elektrische aandrijving. De IMx Concept voegt daar bovendien 100% autonome mobiliteit aan toe.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 26 okt. 2017 | Leestijd: 2 min

Nissan ziet de toekomst van de auto als een 100% elektrische en 100% autonome cross-over. Daarom beschikt deze IMx over de nieuwste versie van de ProPILOT. Met deze autonome aandrijfmethode kunnen passagiers – als ze dat wensen – zich verplaatsen met het stuur opgeborgen in het dashboard.

Er worden twee elektromotoren voorzien (één op de voor- en één op de achteras) met een vermogen van 320 kW en 700 Nm. Nissan belooft een rijbereik van 600 km. Via artificiële intelligentie kan de bestuurder het dashboard zelfs bedienen met handgebaren of … met de ogen!

Advertentie – lees hieronder verder

Op het autosalon van Tokyo toont Nissan ook de Nismo-versie van de Leaf. De Japanse constructeur heeft ook aangegeven dat het vanaf seizoen 2018-2019 zal deelnemen aan het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven éénzitters, de Formule E. Nissan zal op die manier Renault vervangen dat zich volledig wil toeleggen op de Formule 1.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon