Concept Cars

Nissan overweegt Roadster 370Z met Nismo-sausje

Op het salon van Chicago toonde Nissan zopas een Nismo-afgeleide van de 370 Z roadster. Op dit ogenblik gaat het slechts om een conceptwagen maar je begrijpt meteen dat Nissan naar de reacties van het publiek wil peilen voor de wagen daadwerkelijk in productie gaat.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze conceptwagen staat erg dicht bij een seriewagen en hij laat niemand onverschillig. Op deze “haren in de wind”-variante zien we tal van elementen die vandaag al op de coupéversie van de 370 Z Nismo zitten. Het studiemodel krijgt een aangepast koetswerk waarbij men vooral de aerodynamica verbeterde.

Zo beschikt de concept over een hertekende bumper, voorzien van led dagrijlichten, rode zijschorten, tweekleurige en 19 duim grote gesmede alu velgen, een spoiler achteraan en een diffuser waarin de twee gigantische uitlaten zijn gevat. Ook het interieur werd aangepast met alcantara bekleding, Recaro sportstoelen en een driespaakstuur.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua aandrijving maakt Nissan het zich gemakkelijk door de motorisatie van de 370Z Nismo over te nemen. Het gaat dus om de verfijnde 3,7 liter V6 die 350 pk en 374 Nm aan trekkracht ontwikkelt. Omdat deze concept in de States wordt voorgesteld, beschikt hij uiteraard over een zeventrapsautomaat. Als dit concept model het productiestadium haalt, ziet het er naar uit dat hij ook over een manuele versnellingsbak zal beschikken.

Zou u het fijn vinden als Nissan deze 370Z roadster Nismo zou gaan bouwen ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon