Concept Cars

Polemiek tussen Bentley en Ford

Er hangt flink wat spanning in de lucht tussen de Volkswagen groep en Ford. Op de motorshow van New York toonde Lincoln, de luxedochter van Ford, haar nieuwe topmodel ; de Continental Concept. Nu is het zo dat Bentley in diezelfde marktniche reeds de Bentley Continental Flying Spur verkoopt.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 2 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

De heren bij Ford maken zich helemaal geen zorgen over een mogelijke claim wegens plagiaat. Voor hen is deze Continental een logische evolutie van de gelijknamige wagens waarin zelfs president John Fitzgerald Kennedy zich in de jaren zestig liet vervoeren.

Deze nieuwe conceptwagen rolt op 21 duim grote velgen, krijgt een verlicht logo en een gepolijst aluminium radiatorrooster om de hem enig allure te verschaffen. Dit studiemodel is de voorbode van de tiende generatie Continental. Het is andermaal een bijzonder imposante wagen die vooral zijn inzittenden wil verwennen. Achterin worden fauteuils voorzien die in ruim 30 standen te verstellen zijn, er is ook een minibar zodat de champagneflessen perfect worden gekoeld.

Advertentie – lees hieronder verder

Technische specificaties van deze Continental Concept zijn vandaag nog niet bekend. Ford gaf wel aan dat ze de V6 EcoBoost benzinemotor zullen gebruiken. Dat is een biturbo motor die ook in de Ford GT wordt gebruikt. De V6 levert 600 pk en komt met een zeventrapversnellingsbak met dubbele koppeling.

Vindt u dat deze Lincoln te fel lijkt op een Bentley ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon