Concept Cars

Rij eens met een Dodge die 2.590 pk levert

Liefhebbers van het videospel Gran Turismo 6 zullen in hun nopjes zijn. Deze zomer zullen ze niet één maar wel drie nieuwe, exclusieve modellen kunnen downloaden. Die kunnen ze inzetten voor spannende races op de mooiste circuits ter wereld. De rijervaring met deze virtuele bolides staat overigens erg dicht bij de realiteit.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 10 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

SRT, de performance-afdeling, van de Amerikaanse constructeur Dodge, heeft zopas de SRT Tomahawk Vision Gran Turismo voorgesteld. Het is een futuristische bolide waarvan drie varianten worden voorgesteld : S, GTS-R en X. Deze virtuele concept is van de hand van designer Paul Hoste. Dodge stelt dat ze dit project ook willen realiseren.

Het resultaat is indrukwekkend. De wagen ziet er immers uit alsof hij is weggeplukt uit een science-fiction film die vol speciale effecten zit. Onder de motorkap van dit beest lepelt Dodge een 7 liter grote V10-motor die beschikbaar is met drie verschillende vermogens.

Advertentie – lees hieronder verder

De “S”-versie van de concept combineert een V10 van 792 pk met een persluchtmotor van 215 die de voorwielen apart aandrijft. Die combinatie maakt een topsnelheid van 402 km/u mogelijk. De “GTS-R”-versie neemt hetzelfde principe over maar hier werd het vermogen opgetrokken tot respectievelijk 1.137 pk en 313 pk. Met die setup haalt men een top van 482 km/u. De “X”-versie tenslotte is goed voor 2.590 pk en is in staat om een snelheid van 650 km/u te halen. Die laatste heeft bovendien een anti-G-systeem om de piloot te beschermen.

Gaat u een van deze SRT Tomahawk Vision Gran Turismo-bolides downloaden ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon