Concept Cars

Schitterende Lamborghini Concept S te koop (+VIDEO)

Deze wagen die volgende week in het Californische Pebble Beach zal worden verkocht, is even uniek als schitterend. Het gaat immers om de Lamborghini S concept die door de constructeur als ultieme versie van de Gallardo Spyder werd voorgesteld op het autosalon van Genève in 2005.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 27 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

In werkelijkheid is het niet de conceptwagen de op het autosalon werd getond want dat was slechts een “leeg koetswerk” dat niet reed. Het exemplaar waarvan hier sprake is, kan wel rijden en is ook gehomologeerd. Het gaat om de wagen die werd gebouwd voor de Concorso Italiano in 2006. Hoewel er 100 stuks waren gepland, werd er uiteindelijk maar 1 exemplaar van gebouwd!

De cockpit wordt in twee verdeeld door een brede boog die van de motorkap naar de achterkant doorloopt. Er is geen voorruit en de achterkant ook erg bijzonder dankzij de gestileerde bogen. Met deze Concept S rij je niet onopgemerkt voorbij. Ook de klank die de V10-motor produceert, is bijzonder want de krachtbron  van 520 pk werd geleend bij de standaard Gallardo.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon