Concept Cars

Sport Coupé Concept GTE : glimp van toekomstige Volkswagen CC…

Wilt u weten hoe de volgende generatie CC (de vierdeurs coupé van Volkswagen) er zal uitzien ? In dat geval kijkt u best even naar deze Sport Coupé Concept GTE die de constructeur in Genève heeft getoond. Het ziet er naar uit dat deze conceptwagen de voorbode is van een nieuwe CC. Hij zet echter ook de krijtlijnen uit voor de nieuwe vormtaal van het merk.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 6 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

We weten nu al dat deze CC langer zal zijn dan het actuele model en hij zal ook voorzien zijn van een achterklep in plaats van het conventionele kofferdeksel dat we vandaag kennen. Het glasoppervlak wordt ook kleiner en de wagen is slechts 1,41 m hoog. Met dergelijke proporties ziet hij er uit als een vijfdeurs coupé die eerder aansluit bij de A5 Sportback en de BMW 4-Reeks Gran Coupé.

Het interieur biedt comfortabel plaats aan vier inzittenden en hun bagage. Volkswagen geeft aan dat de koffer 480 liter slikt. Vergeleken met de huidige Passat is het interieur erg opgeruimd want het grootste gedeelte van de knopjes en de bedieningsorganen verhuisde naar een aanraakscherm van 10,1 inch of naar andere aanraakvlakken.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap vinden we een plug-in hybride aandrijflijn die een 3.0 V6 TSI van 299 pk combineert met twee elektromotoren. Het systeemvermogen bedraagt 380 pk en de wagen heeft een elektrische autonomie van 50 km. Het normverbruik volgens de “bijzonder gunstige” meetcyclus bedraagt slechts 2 l per 100 km.

Vindt u dit studiemodel de voorbode van een meer charismatische CC ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon