Concept Cars

Article image

Porsche 917, de moderne interpretatie

Porsche viert de 50e verjaardag van de legendarische 917 met een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum en de onthulling van een concept car die mogelijk de voorbode van een opvolger is.

Article image

Fiat viert feest met Centoventi

Op het Autosalon van Genève vierde Fiat zijn 120e verjaardag met een fraaie concept car, de Centoventi. Maar misschien is dit feestnummer al een voorproefje van de volgende generatie van de Panda?

Article image

De 5 creatiefste conceptcars op het Salon van Genève

Autosalons dienen niet alleen om nieuwe modellen voor te stellen maar ook zogeheten conceptcars, eventuele voorbodes van toekomstige productiewagens. Deze 5 vallen momenteel op in Genève…

Article image

Nissan stelt elektrische SUV IMQ voor

Deze Nissan IMQ, een conceptcar, is te zien op het Internationale Autosalon van Genève en “combineert op harmonieuze wijze Japanse traditie met geavanceerde technologie gericht op de mens”…

Article image

De VW Buggy van de toekomst (maar niet echt)

De iconische strandbuggy van Volkswagen is terug van weggeweest. Of toch ongeveer, want deze ID Buggy is een studiemodel dat in de eerste plaats moet aantonen waartoe VW allemaal in staat is met het nieuwe MEB-platform. Dat onderstel werd voor elektrische wagens ontwikkeld.

Article image

Deze Peugeot 508 is 3-motorig, pijlsnel en zeer zuinig

Peugeot trekt naar Zwitserland met de 508 Concept Peugeot Sport Engineered, een plug-in hybride voorzien van een 200 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor en twee elektromotoren, één voor elke as.

Article image

Cupra vier eerste verjaardag

Cupra zal op 22 februari – één jaar na de lancering van het nieuwe merk – een conceptversie tonen. Dit nieuwe model geeft een blik op de toekomst van de modellen van dit sportieve merk qua design en technologie.

Article image

Wat zullen de liefhebbers van Citroën vinden van dit concept?

Citroën heeft een opmerkelijk concept, genaamd Ami One, onthuld. Het zou gaan om een elektrische auto die zonder rijbewijs bestuurd kan worden en maximaal 45 km/uur haalt. De wagen zou een oplossing zijn voor de mobiliteitsproblemen.

Article image

Lagonda wil show stelen met elektrische SUV

Aston Martin wil de naam Lagonda al een tijdje nieuw leven inblazen en hoe kan dat vandaag de dag beter dan met een 100% elektrische SUV… Momenteel spreken we weliswaar nog over een studiemodel.

Article image

Nissan IM, een Tesla-killer erbij

Op vlak van elektromobiliteit neemt Nissan geen genoegen met enkel de Leaf en de e-NV200. De Japanse fabrikant wil zijn gamma elektrische voertuigen uitbouwen tot 7 modellen in 2022. Deze conceptversie past in de Nissan Intelligent Mobility strategie, een visie van het bedrijf om de manier waarop auto’s worden aangedreven, bestuurd en geïntegreerd in de maatschappij te veranderen.

Article image

Aiways: een elektrische SUV of sportwagen uit China op je oprit?

Chinese auto’s zijn lang niet allemaal goedkope kopies van Range Rovers of andere BMW’s. Tegenwoordig mogen we ze op automobiel vlak niet langer onderschatten, die Chinezen. Ze zijn dan ook volop hun Europese verovering aan het voorbereiden, net zoals de Japanners dat decennialang geleden hebben gedaan…

Article image

Cadillac EV: nog een elektrische SUV voor de Amerikanen

Cadillac toonde in Detroit een interessant concept, de EV 2020. Het gaat om een 100% elektrisch aangedreven SUV-model dat een autonomie van ruim 300 km belooft. De wagen wordt gebouwd op een nieuw platform dat werd ontwikkeld voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Article image

Deze Chinese SUV-coupé is eigenlijk een Volvo

Geely is een Chinees merk dat een bijzonder grote rol speelt op de internationale automarkt. Zo mag het zich eigenaar van onder andere Volvo en Lotus noemen. Dat het bezitten van zo’n Europese merken met enige aanzien voorgaat aan de “verovering” van het Westen, hoeven we je er natuurlijk niet bij te vertellen.

Article image

“Deze BMW conceptwagens kunnen op de markt”

Bij BMW bestaat er zoiets als conceptwagens die onder de noemer “Hommage” vallen: auto’s die ode brengen aan sportmodellen van weleer maar die nooit in productie zijn gegaan. Adrian van Hooydonk, BMW’s hoofd van design, zegt dat het merk klaar is om die markt nu toch te verkennen.

Article image

De Audi die Tesla moet doen beven

Met de e-tron heeft Audi een 100% elektrisch automodel op de markt gebracht. “Dat smaakt naar meer”, moeten ze in Ingolstadt gedacht hebben. De zopas voorgestelde e-tron GT laat onder andere Tesla zien dat de Duitsers het serieus menen.