Concept Cars

Article image

5 van de meest waanzinnige conceptcars ooit

Van lang niet alle conceptcars die worden voorgesteld, verschijnt er ook effectief een productie-afgeleide. Kende je deze 5 waanzinnige voorbeelden van vroeger en nu al?

Article image

Deze Maserati is nooit in productie gegaan. Gelukkig maar!

Zowat elk automerk heeft al eens (of meerdere keren) een studiemodel laten zien dat te zot was voor woorden. Een voorbeeld van zo’n conceptcar is de Maserati Buran, uit een tijd waarin monovolumes immens populair waren…

Article image

Doet deze futuristische Peugeot je nergens aan denken?

Op het autosalon van Parijs dat volgende maand de deuren opent, zal Peugeot haar visie op de elektrische wagen van de toekomst voorstellen. Die conceptcar doet enorm veel denken aan de sublieme 504 coupé van weleer en da’s natuurlijk geen toeval.

Article image

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

Op het Autosalon van Parijs toont Citroën de voorloper van een plug-in hybride versie van zijn nieuwe C5 Aircross.

Article image

Mercedes Vision EQ Silver Arrow: elektrisch!

De Duitse constructeur onthulde de Vision EQ Silver Arrow concept, die een eerbetoon brengt aan het sportieve verleden van Mercedes, maar wel kan rekenen op een hypermoderne elektrische aandrijving.

Article image

De zonnewagen op Europese tour

Nadat er bijna 7.000 wagens gereserveerd werden, zal de Sono Sion binnenkort in 18 Duitse en Nederlandse steden getoond worden. Een poging om het aantal bestellingen van deze elektrische wagen bekleedt met zonnepanelen nog op te trekken.  

Article image

Opel toont GT X Experimental

Bij Opel hebben ze zopas hun eerste conceptcar gebouwd sinds de overname van PSA. De GT X Experimental is een kleine SUV geworden die enkel stroom lust.

Article image

Dit is niet wat je denkt…

Wat denk je dat deze man aan het schetsen is? In ieder geval niet het eerste dat in je opkomt. Zijn ontwerp heeft alles met een evenement te maken. Op een strand…

Article image

Spice-X: Elektrische supersportwagen voor het volk?

Spice-X is nieuw in autolandschap. Het Italiaans bedrijf wil de markt der pretmachines helemaal overhoop gooien en heeft daarvoor een wapenfeit klaar: een elektrische éénzitter waarmee je alleen op circuit mag.

Article image

Opel heeft nieuwe conceptcar klaar

Zoals aangekondigd, zal Opel op het einde van dit jaar een conceptcar voorstellen die ons een blik moet gunnen op de designtaal van toekomstige modellen van het merk. Vandaag krijgen we daar een heel klein stukje van te zien.

Article image

Audi PB 18: De toekomstige R8?

Op de Concours d’Elégance in Pebble Beach, Californië, onthult Audi de PB 18: een conceptuele supersportwagen met een elektrische aandrijving.

Article image

Spotten we binnenkort Aston Martins in de lucht?

Een Aston Martin voor onder water en de kleine Cygnet V8 zijn de revue al gepasseerd, maar dit vliegende exemplaar is nieuw in medialand. Maak kennis met de Volante Vision Concept.       

Article image

De laatste Koenigsegg Agera-modellen worden Thor en Väder gedoopt

De Zweedse constructeur Koenigsegg wil de productie stoppen van de Agera en dat zal gebeuren met twee ‘bijzondere’ versies. Het gaat om de Thor, een knipoog naar de Viking van de donder en Väder, een knipoog naar … precies, je begrijpt het wel!   

Article image

Comeback van de 911 Speedster?

Nadat Porsche vorig weekend – naar aanleiding van de 70ste verjaardag van het merk – in Goodwood een conceptversie liet zien, zou het best kunnen dat er vanaf volgend jaar opnieuw een 911 Speedster aan het gamma wordt toegevoegd.

Article image

Een hybride Audi RS6 levert meer dan 1.000 pk

De Duitse tuner Abt, die deelneemt aan de Formule E met Audi, stelt de Audi RS6-E voor. Dankzij een elektrische hulpmotor naast de V8 4,0l krijgt de wagen een enorm vermogen dat oploopt tot 1.018 pk met een koppel van 1.291 Nm!