Concept Cars

Article image

Cadillac EV: nog een elektrische SUV voor de Amerikanen

Cadillac toonde in Detroit een interessant concept, de EV 2020. Het gaat om een 100% elektrisch aangedreven SUV-model dat een autonomie van ruim 300 km belooft. De wagen wordt gebouwd op een nieuw platform dat werd ontwikkeld voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Article image

Deze Chinese SUV-coupé is eigenlijk een Volvo

Geely is een Chinees merk dat een bijzonder grote rol speelt op de internationale automarkt. Zo mag het zich eigenaar van onder andere Volvo en Lotus noemen. Dat het bezitten van zo’n Europese merken met enige aanzien voorgaat aan de “verovering” van het Westen, hoeven we je er natuurlijk niet bij te vertellen.

Article image

“Deze BMW conceptwagens kunnen op de markt”

Bij BMW bestaat er zoiets als conceptwagens die onder de noemer “Hommage” vallen: auto’s die ode brengen aan sportmodellen van weleer maar die nooit in productie zijn gegaan. Adrian van Hooydonk, BMW’s hoofd van design, zegt dat het merk klaar is om die markt nu toch te verkennen.

Article image

De Audi die Tesla moet doen beven

Met de e-tron heeft Audi een 100% elektrisch automodel op de markt gebracht. “Dat smaakt naar meer”, moeten ze in Ingolstadt gedacht hebben. De zopas voorgestelde e-tron GT laat onder andere Tesla zien dat de Duitsers het serieus menen.

Article image

De Ferrari vierdeurs die nooit in productie mocht

In afwachting van de allereerste SUV van het merk, moeten Ferrari-klanten met kinderen zich voorlopig tevreden stellen met de “praktische” GTC4 Lusso. Nochtans luidden er in 1980 veel stemmen om een volwaardige berline op de markt te brengen. Die van Enzo zat daar niet tussen.

Article image

5 van de meest waanzinnige conceptcars ooit

Van lang niet alle conceptcars die worden voorgesteld, verschijnt er ook effectief een productie-afgeleide. Kende je deze 5 waanzinnige voorbeelden van vroeger en nu al?

Article image

Deze Maserati is nooit in productie gegaan. Gelukkig maar!

Zowat elk automerk heeft al eens (of meerdere keren) een studiemodel laten zien dat te zot was voor woorden. Een voorbeeld van zo’n conceptcar is de Maserati Buran, uit een tijd waarin monovolumes immens populair waren…

Article image

Doet deze futuristische Peugeot je nergens aan denken?

Op het autosalon van Parijs dat volgende maand de deuren opent, zal Peugeot haar visie op de elektrische wagen van de toekomst voorstellen. Die conceptcar doet enorm veel denken aan de sublieme 504 coupé van weleer en da’s natuurlijk geen toeval.

Article image

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

Op het Autosalon van Parijs toont Citroën de voorloper van een plug-in hybride versie van zijn nieuwe C5 Aircross.

Article image

Mercedes Vision EQ Silver Arrow: elektrisch!

De Duitse constructeur onthulde de Vision EQ Silver Arrow concept, die een eerbetoon brengt aan het sportieve verleden van Mercedes, maar wel kan rekenen op een hypermoderne elektrische aandrijving.

Article image

De zonnewagen op Europese tour

Nadat er bijna 7.000 wagens gereserveerd werden, zal de Sono Sion binnenkort in 18 Duitse en Nederlandse steden getoond worden. Een poging om het aantal bestellingen van deze elektrische wagen bekleedt met zonnepanelen nog op te trekken.  

Article image

Opel toont GT X Experimental

Bij Opel hebben ze zopas hun eerste conceptcar gebouwd sinds de overname van PSA. De GT X Experimental is een kleine SUV geworden die enkel stroom lust.

Article image

Dit is niet wat je denkt…

Wat denk je dat deze man aan het schetsen is? In ieder geval niet het eerste dat in je opkomt. Zijn ontwerp heeft alles met een evenement te maken. Op een strand…

Article image

Spice-X: Elektrische supersportwagen voor het volk?

Spice-X is nieuw in autolandschap. Het Italiaans bedrijf wil de markt der pretmachines helemaal overhoop gooien en heeft daarvoor een wapenfeit klaar: een elektrische éénzitter waarmee je alleen op circuit mag.

Article image

Opel heeft nieuwe conceptcar klaar

Zoals aangekondigd, zal Opel op het einde van dit jaar een conceptcar voorstellen die ons een blik moet gunnen op de designtaal van toekomstige modellen van het merk. Vandaag krijgen we daar een heel klein stukje van te zien.