Concept Cars

Article image

Nieuwe Toyota Mirai: Is waterstof dan toch de toekomst?

De Toyota Mirai die we vandaag kennen, ziet er (te?) futuristisch uit. Zijn opvolger zal traditioneler ogen en – belangrijker! – verder kunnen rijden met een gevulde brandstofcel.

Article image

R8 meets Senna meets Alpine, maar dan sneller en Chinees

Niet alles wat uit China komt, heet Huawei of is namaak. Dat geldt ook voor deze 1.400 pk (!) sterke supersportwagen uit het land van de rijstvelden, ook al heeft hij uiterlijke trekjes van zowel een Audi, een McLaren als een Alpine.

Article image

TOP 5 concept cars op het Autosalon van Frankfurt

De Frankfurt Motor Show is een autobeurs waar merken niet alleen hun nieuwste producten tentoonstellen maar ook futuristische “concept cars”. Zoals deze vijf.

Article image

Cupra Tavascan: Spannend en elektrisch maar jammer genoeg niet te koop

Deze bijzonder spannend ogende Cupra Tavascan ontleent zijn naam aan een dorp in de Pyreneeën dat uniek is vanwege het prachtige landschap en de omliggende natuur. Het gaat om een studiemodel, aangedreven door twee elektromotoren – een op de vooras en een op de achteras – en met een totaalvermogen van 225 kW (306 pk).

Article image

Bentley EXP 100 GT: Elektrisch en slim

Met de Exp 100 GT Concept gunt Bentley ons een blik in de autowereld anno 2035. Dan zullen we volgens het prestigemerk allemaal elektrisch rijden met de hulp van kunstmatige intelligentie.

Article image

BMW presenteert X7 pick-up: Maken of kraken?

Deze BMX X7 pick-up werd gebouwd door studenten en onlangs uit het niets gepresenteerd tijdens de Motorrad Days, een evenement voor liefhebbers van motoren. Of het merk hem in productie zal nemen? Da’s natuurlijk de vraag…

Article image

Lotus brengt Evora GT4 en mythische F1 naar Goodwood

Van 4 to 7 juli is het weer tijd voor het jaarlijkse Goodwood Festival of Speed, waar tal van constructeurs hun legendarische modellen naartoe halen, alsook uitpakken met hun nieuwste sportieve creaties. Dat is voor Lotus niet anders…

Article image

Deze toekomstige supercar doet alles omgekeerd… En daarom vinden we hem zo geweldig!

We gaan watertanden van de eigenschappen van de volgende supercar van Gordon Murray, waaronder het gewicht dat onder de duizend kg zal blijven. En in tegenstelling tot andere modellen in dit segment, zal hij zijn uitgerust met een V12 met turbo of een elektrisch blok.

Article image

Mercedes GLB: bijna!

Op het autosalon van Shanghai heeft Mercedes deze conceptuele GLB voorgesteld. Een voorbode dus van de volgende GLB, een model dat wellicht nog voor de herfst gelanceerd zal worden.

Article image

Renault toont conceptversie elektrische bestelwagen

Renault ontwikkelt een compacte bestelwagen om leveringen in en rond de stad te doen. Het gaat om een compact voertuig met een zuiver elektrische aandrijving. Het is een ecologische oplossing waarmee koerierdiensten emissievrij pakjes kunnen leveren in de stadskern.

Article image

Jeep Gladiator Wayout voor avonturiers

Jeep en Mopar bundelden hun krachten voor de creatie van zes nieuwe gepersonaliseerde concepten die een voorproefje brengen van de nieuwe Gladiator pick-up. Daarbij de Wayout die avonturiers een leuke en originele slaapplek bezorgt.

Article image

Porsche 917, de moderne interpretatie

Porsche viert de 50e verjaardag van de legendarische 917 met een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum en de onthulling van een concept car die mogelijk de voorbode van een opvolger is.

Article image

Fiat viert feest met Centoventi

Op het Autosalon van Genève vierde Fiat zijn 120e verjaardag met een fraaie concept car, de Centoventi. Maar misschien is dit feestnummer al een voorproefje van de volgende generatie van de Panda?

Article image

De 5 creatiefste conceptcars op het Salon van Genève

Autosalons dienen niet alleen om nieuwe modellen voor te stellen maar ook zogeheten conceptcars, eventuele voorbodes van toekomstige productiewagens. Deze 5 vallen momenteel op in Genève…

Article image

Nissan stelt elektrische SUV IMQ voor

Deze Nissan IMQ, een conceptcar, is te zien op het Internationale Autosalon van Genève en “combineert op harmonieuze wijze Japanse traditie met geavanceerde technologie gericht op de mens”…