Concept Cars

Article image

Deze toekomstige supercar doet alles omgekeerd… En daarom vinden we hem zo geweldig!

We gaan watertanden van de eigenschappen van de volgende supercar van Gordon Murray, waaronder het gewicht dat onder de duizend kg zal blijven. En in tegenstelling tot andere modellen in dit segment, zal hij zijn uitgerust met een V12 met turbo of een elektrisch blok.

Article image

Mercedes GLB: bijna!

Op het autosalon van Shanghai heeft Mercedes deze conceptuele GLB voorgesteld. Een voorbode dus van de volgende GLB, een model dat wellicht nog voor de herfst gelanceerd zal worden.

Article image

Renault toont conceptversie elektrische bestelwagen

Renault ontwikkelt een compacte bestelwagen om leveringen in en rond de stad te doen. Het gaat om een compact voertuig met een zuiver elektrische aandrijving. Het is een ecologische oplossing waarmee koerierdiensten emissievrij pakjes kunnen leveren in de stadskern.

Article image

Jeep Gladiator Wayout voor avonturiers

Jeep en Mopar bundelden hun krachten voor de creatie van zes nieuwe gepersonaliseerde concepten die een voorproefje brengen van de nieuwe Gladiator pick-up. Daarbij de Wayout die avonturiers een leuke en originele slaapplek bezorgt.

Article image

Porsche 917, de moderne interpretatie

Porsche viert de 50e verjaardag van de legendarische 917 met een speciale tentoonstelling in het Porsche Museum en de onthulling van een concept car die mogelijk de voorbode van een opvolger is.

Article image

Fiat viert feest met Centoventi

Op het Autosalon van Genève vierde Fiat zijn 120e verjaardag met een fraaie concept car, de Centoventi. Maar misschien is dit feestnummer al een voorproefje van de volgende generatie van de Panda?

Article image

De 5 creatiefste conceptcars op het Salon van Genève

Autosalons dienen niet alleen om nieuwe modellen voor te stellen maar ook zogeheten conceptcars, eventuele voorbodes van toekomstige productiewagens. Deze 5 vallen momenteel op in Genève…

Article image

Nissan stelt elektrische SUV IMQ voor

Deze Nissan IMQ, een conceptcar, is te zien op het Internationale Autosalon van Genève en “combineert op harmonieuze wijze Japanse traditie met geavanceerde technologie gericht op de mens”…

Article image

De VW Buggy van de toekomst (maar niet echt)

De iconische strandbuggy van Volkswagen is terug van weggeweest. Of toch ongeveer, want deze ID Buggy is een studiemodel dat in de eerste plaats moet aantonen waartoe VW allemaal in staat is met het nieuwe MEB-platform. Dat onderstel werd voor elektrische wagens ontwikkeld.

Article image

Deze Peugeot 508 is 3-motorig, pijlsnel en zeer zuinig

Peugeot trekt naar Zwitserland met de 508 Concept Peugeot Sport Engineered, een plug-in hybride voorzien van een 200 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor en twee elektromotoren, één voor elke as.

Article image

Cupra vier eerste verjaardag

Cupra zal op 22 februari – één jaar na de lancering van het nieuwe merk – een conceptversie tonen. Dit nieuwe model geeft een blik op de toekomst van de modellen van dit sportieve merk qua design en technologie.

Article image

Wat zullen de liefhebbers van Citroën vinden van dit concept?

Citroën heeft een opmerkelijk concept, genaamd Ami One, onthuld. Het zou gaan om een elektrische auto die zonder rijbewijs bestuurd kan worden en maximaal 45 km/uur haalt. De wagen zou een oplossing zijn voor de mobiliteitsproblemen.

Article image

Lagonda wil show stelen met elektrische SUV

Aston Martin wil de naam Lagonda al een tijdje nieuw leven inblazen en hoe kan dat vandaag de dag beter dan met een 100% elektrische SUV… Momenteel spreken we weliswaar nog over een studiemodel.

Article image

Nissan IM, een Tesla-killer erbij

Op vlak van elektromobiliteit neemt Nissan geen genoegen met enkel de Leaf en de e-NV200. De Japanse fabrikant wil zijn gamma elektrische voertuigen uitbouwen tot 7 modellen in 2022. Deze conceptversie past in de Nissan Intelligent Mobility strategie, een visie van het bedrijf om de manier waarop auto’s worden aangedreven, bestuurd en geïntegreerd in de maatschappij te veranderen.

Article image

Aiways: een elektrische SUV of sportwagen uit China op je oprit?

Chinese auto’s zijn lang niet allemaal goedkope kopies van Range Rovers of andere BMW’s. Tegenwoordig mogen we ze op automobiel vlak niet langer onderschatten, die Chinezen. Ze zijn dan ook volop hun Europese verovering aan het voorbereiden, net zoals de Japanners dat decennialang geleden hebben gedaan…