Crash

Article image

Dashcam filmt F-16 vlak voor crash

Afgelopen 16 mei is een F-16 van NORAD, het North American Aerospace Defense Command, neergestort op een pakhuis in Californië. De piloot kon zichzelf redden door zijn schietstoel te gebruiken. Van die actie zijn nu dashcam-beelden opgedoken…

Article image

Grote Audi SUV breekt in twee na crash

Geloof het of niet maar de bestuurder van deze Audi Q7 is zonder zware verwondingen uit dit ongeval ontsnapt. Sterker nog: hij zette het achteraf op een lopen…

Article image

Agent is ramptoerisme beu: “kom naar het lijk kijken!”

Ramptoerisme in het verkeer is geen typisch Belgisch fenomeen. Ook in Duitsland is de politie het zat dat bestuurders kijkfiles veroorzaken door vanuit hun wagen foto’s of video’s te maken van een ongeval. Bij één agent was de maat onlangs helemaal vol…

Article image

Crashtest mobilhome = pure horror

Om na te gaan hoe (on)veilig mobilhomes zijn, knalde Trafikverket (Zweedse Rijkswaterstaat) onlangs twee exemplaren tegen een muur in het kader van een crashtest. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd beangstigend te noemen.

Article image

Deze truckchauffeur moet dringend terug naar de rijschool

Vrachtwagenchauffeur is geen gemakkelijk beroep. Je werkt lange uren, bent lange tijd van thuis weg en je moet die gigantische oplegger kunnen manoeuvreren en veilig op de baan houden. De chauffeur uit dit filmpje is nog niet helemaal mee…

Article image

Agent crasht met inbeslaggenomen motor: omstaanders juichen

Tegenwoordig let je als politieagent maar beter op welke fratsen je zoal uithaalt. Alles wordt namelijk gefilmd…

Article image

Test-Aankoop alarmeert: kinderzitje komt los bij botsing

Uit crashtests uitgevoerd aan een snelheid van 64 km/u is gebleken dat een bepaald type kinderzitje hoogst onveilig is, een gegeven dat niet aan het licht kwam tijdens de verplichte test waarbij maar 50 km/u werd gehaald. “Behoorlijk huiveringwekkende beelden”, aldus Test-Aankoop.

Article image

Ongeval met spookrijder gefilmd

Waarom deze getunede Camaro aan het spookrijden was, weten we nog altijd niet. Zeker is alvast dat het niet om een “oude, verwarde man” ging.

Article image

Zeldzame sportwagens gezonken (maar Porsche heeft een oplossing)

Porsche heeft beslist om de razendsnelle 911 GT2 RS opnieuw in productie te nemen. Dat komt omdat een vrachtschip met zulke exclusieve modellen aan boord onlangs is gezonken voor de Franse kust. Ecologisch verkeerd, economisch niet echt.

Article image

Peperdure Lamborghini in de prak na 5 seconden: “bestuurder huilde”

In Londen heeft iemand afgelopen zondag een Lamborghini Huracan Performante in de prak gereden. Dat gebeurde al na een seconde of vijf. Volgens een getuige was de bestuurder achteraf aan het huilen. Je zou voor minder.

Article image

De schrik van ondergrondse parkeergarages

Veel valt er wellicht niet te zoeken achter deze onwaarschijnlijke camerabeelden. Dit is waarschijnlijk een geval van “ik heb het gaspedaal voor de rem genomen”. Zucht.

Article image

Bus ontploft in centrum Stockholm

Iets meer dan een week geleden ontplofte er een CNG-bus (op aardgas) in de straten van Stockholm. Het volledige tafereel werd gefilmd vanuit een achterliggende wagen.

Article image

Wat bezielt deze voetganger?

Als bestuurder wil je het natuurlijk zelf nooit meemaken dat iemand zich voor je auto werpt. Gelukkig voor deze chauffeur is zijn wagen uitgerust met een webcam…

Article image

Zo ziet een (zwaar!) gecrashte Ferrari California eruit

Laat ons maar beginnen met te melden dat zowel de bestuurder als zijn passagier levend uit deze Ferrari zijn gekomen. Da’s een klein mirakel als je ziet wat er nog maar van de blitse sportbak overblijft.

Article image

Agent neemt dé beslissing van zijn leven

We krijgen maar niet genoeg van Russische dashcamfilmpjes, zeker wanneer ze op miraculeuze wijze eindigen. Deze video is daar een zeer mooi voorbeeld van.