Dream Cars

Bugatti Veyron : de ultieme versie!

Als u 2,35 miljoen euro veil heeft voor een Bugatti, kan u op 15 augustus shoppen op de Concours d’Elégance in Pebble Beach (Californië) ! Bugatti onthult er de laatste telg uit de reeks van zes modellen.  Die speciale serie is een eerbetoon aan de belangrijkste personages uit de geschiedenis van het merk. Deze ultieme versie, waarvan slechts drie exemplaren worden gebouwd, draagt de naam van de oprichter van het merk : Ettore Bugatti.

| Gepubliceerd op 13 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Net als de vijf voorgaande modellen (Black Bess, Rembrandt Bugatti, Jean-Pierre Wimille, Meo Constantini en Jean Bugatti) gebruikt men voor deze wagen de Veyron Roadster Grand Sport Vitesse als basis. In deze bolide van superlatieven, ook qua luxe, gebruikt men de 8 liter grote W16 motor die 1.200 pk en 1.500 Nm aan trekkracht levert. Dit potentieel levert ronduit supersonische acceleraties !

De Bugatti trekt overal de aandacht en laat niemand onberoerd. Deze variante krijgt een koetswerk met een kortere snuit van gepolierd aluminium en achteraan zit een donkerblauw gelakte carbon structuur. Liefhebbers zien het als een knipoog naar het chassis 41111 uit 1932 die beter bekend is als Royale Type 41. Ook de velgen van deze roadster zijn helemaal nieuw.

Advertentie – lees hieronder verder

In het interieur worden twee soorten leer gebruikt, waaronder ook het “Cordovan”-leer. Verder zien we tal van carbon-onderdelen in combinatie met het blauw dat ook voor het koetswerk wordt gebruikt. Tussen de voorstoelen zit de sculptuur die een dansende olifant voorstelt, een knipoog naar de radiatordop van de Royale Type 41.

Is deze Veyron volgens u een hommage aan Ettore Bugatti ? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon