Dream Cars

Corvette ZR1 opgevoerd tot 765 pk

Dit is de krachtigste en snelste Corvette aller tijden. Hij wordt gebouwd op basis van de zevende generatie Corvette en deze ZR1 belooft een topsnelheid van 340 km/u door het gigantische motorvermogen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 13 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Deze versie gebruikt het 6.2 l grote V8-motorblok met compressor van de Z06-versie met 659 pk, maar het vermogen werd opgevoerd tot 765 pk. In vergelijking met de vorige generatie Corvette ZR1 komt dat neer op 118 pk extra. Deze C7 ZR1 levert bovendien 969 Nm aan koppel en is verkrijgbaar met een manuele of een automatische versnellingsbak.

Uiteraard wordt deze versie geleverd met een specifieke aerodynamische kit. Het optionele ZTK-pack zorgt voor bijkomende downforce met een splitter vooraan en een instelbare achterspoiler.  De 1.598 kg zware Corvette is evenwel het snelst zonder dit pack want dan haalt deze sportieveling een topsnelheid van meer dan 210 mph, wat neerkomt op bijna 340 km/u.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze versie debuteert volgende maand op het autosalon van Los Angeles en wordt verkocht voor een redelijke 120.000 dollar.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon