Dream Cars

De belangrijkste vijand van James Bond rijdt met Jaguar!

De makers van de 24ste James Bond-film Spectre, stelden voor enkele weken de nieuwe 007-auto voor. Dat wordt een Aston Martin DB 10. Vandaag schrijft het automagazine Autocar met welke auto de slechterik zal rijden. Hij staat aan het hoofd van een criminele organisatie die de wereld wil domineren.

| Gepubliceerd op 18 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Volgens het Britse blad zal die laatste aan het stuur van een Jaguar zitten. Dat zal geen gewone Jag worden maar wel de C-X75 die in 2010 als hybride conceptwagen op de Mondial de l’Automobile in Parijs werd getoond. Hij was destijds de voorbode van de supercars met een hybride aandrijflijn. Zijn verbrandingsmotor mat slechts 1,6 liter en de vier elektromotoren (één per wiel) leverden samen 500 pk. In combinatie met de verbrandingsmotor steeg het systeemvermogen naar 850 pk. Onder invloed van de crisis werd het project in de koelkast gestoken.

Nog volgens Autocar zou de hybride motorisatie geruild zijn voor een V8-motor met compressor. Het lijkt er alvast op dat het om de motor gaat die ook in de actuele Jaguar-modellen (zoals de F-type R) wordt gebruikt. Die motor ontwikkelt 550 pk. We mogen ons dus verwachten aan fantastische achtervolgingsscènes tussen de jaguar C-X75 en de Aston Martin DB10.

Advertentie – lees hieronder verder

Het is nu al zeker dat deze Jaguar c-X75 nooit in productie zal gaan, er komt ook geen beperkte oplage zoals dat bij de Aston Martin DB 10 wel het geval zal zijn. Kortom, als je hem aan het werk wil zien moet je vanaf eind 2015 naar de bioscoop. Nog even geduld …

In welke wagen zou u het liefst zitten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon