Dream Cars

EXP 10 Speed 6 : deze Bentley is zoveel meer dan een oogverblindende tweezitter GT

Steeds meer constructeurs hebben het op de Porsche 911 gemunt. Bentley is daarop geen uitzondering. In Genève toonden ze zopas een tweezitter GT concept die ze EXP 10 Speed 6 hebben gedoopt. Als deze coupé ooit werkelijkheid wordt, kan je er zeker van zijn dat het ook een concurrent wordt voor de Mercedes AMG GT en de Jaguar F-Type.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 5 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Wolfgang Dürheimer, grote baas bij Bentley Motors, kondigde deze concept als volgt aan : “Deze wagen luidt een nieuw gamma in dat naast de Continental GT staat. Die laatste is het summum van een ander marktsegment. Het design van deze EXP 10 Speed 6 kan mogelijk ook andere Bentley-producten die vandaag in ontwikkeling zijn, gaan beïnvloeden. Het gaat dus niet alleen over een nieuw concept voor een sportwagen, maar wel voor een potentiële Bentley-sportwagen. Het is een gewaagde visie voor een merk met een beloftevolle toekomst.” Kortom, men is tenminste duidelijk.

Deze EXP 10 Speed 6 concept neemt in grote lijnen de designtaal van de Continental GT over, hoewel de gordellijn duidelijk lager is. Men maakt het verschil met de schitterende lijnen in de motorkap. De holle flanken en de uitpuilende ogen zetten de toon. Ook het interieur is adembenemend mooi. Het geheel is ragfijn afgewerkt en men maakt gebruik van bijzonder fraaie materialen. Qua aandrijving wil Bentley enkel kwijt dat het om een hybride motorisatie gaat. Meer technische details zijn voorlopig niet beschikbaar.

Advertentie – lees hieronder verder

Bent u ook onder de indruk van deze Bentley EXP10 Speed 6 concept ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon