Dream Cars

Exclusief : 1.050 pk voor de vetste Ferrari!

Als u een Ferrari-fan bent, zal u zeker verheugd zijn te vernemen dat het merk uit Maranello dit weekend in Abu Dhabi een circuitversie van zijn LaFerrari zal onthullen. Deze sportieve exoot kreeg de naam FXX K en zal de volgende maanden 30 rijke klanten gelukkig maken.

| Gepubliceerd op 4 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Deze Ferrari, die noch op weg mag of in competities kan uitkomen, heeft indrukwekkende specificaties. De FXX K gebruikt de technische basis van de beruchte LaFerrari, maar daarbij steeg het vermogen van de hybride aandrijving aanzienlijk. Na de nodige aanpassingen produceert de atmosferische V12 6.2 nu 860 pk in plaats van 800 pk en levert de elektromotor 190 pk tegenover 163 pk voorheen. Het resultaat? De FXX K ontwikkelt een totaalvermogen van 1.050 pk en laat een koppelwaarde van 900 Nm optekenen.

Uiteraard werd er ook op toegekeken dat deze radicale sportieveling niet opstijgt op het eerste lange rechte stuk weg. Daarvoor werden de stroomlijn verder aangepast met onder meer een grotere en 30 mm lagere splitter vooraan en een stevig uit de kluiten gewassen diffusor. Achteraan springen ook nog twee vaste spoilers in het oog die voor extra neerwaartse druk zorgen. De constructeur kondigt zelfs 540 kg downforce bij 200 km/u aan. Wat de prestaties betreft werden nog geen officiële cijfers meegedeeld, maar uiteraard zal deze bolide nog beter doen dan de LaFerrari die al van 0 tot 100 km/u suist in minder dan 3 seconden. De toekomstige eigenaars zullen er dus zeker dolle pret in beleven…

Advertentie – lees hieronder verder

En wat vindt u van deze ultieme Ferrari?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon