Dream Cars

Fisker bouwt unieke Aston

Nooit opgeven, dat moet het devies zijn van Henrik Fisker ! De Deen heeft er tot nu toe een bijzonder kleurrijke carrière opzitten. Hij had gloriedagen als designer maar kende ook flink wat tegenspoed als constructeur. Aan hem hebben we het design van de BMW Z8 te danken en hij is verantwoordelijk voor diverse Aston Martin modellen zoals de Vanquish maar ook de Fisker Karma.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 17 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Vandaag werkt hij met tuner Galpin Auto Sports aan enkele unieke wagens. Zijn tweede realisatie werd overigens net getoond op de concours d’élégance van Amelia Island, Florida. De creatie heet Thunderbolt en het gaat om een designstudie op basis van de Aston Martin Vanquish. Met dit studiemodel geeft Henrik Fisker zijn persoonlijke visie op hoe een Aston er vandaag hoort uit te zien.

Henrik Fisker wil de Vanquish een nieuwe identiteit geven door tal van details aan te passen. Zo zien we andere bumpers, een aangepaste motorkap, nieuwe koplampen en zelfs een gewijzigde uitsnijding van de achterruiten. Het geheel ziet er goed uit. Binnenin is er een mix van carbon en leer maar er komt ook een ander dashboard, voorzien van een gebogen 12 inch aanraakscherm en een uurwerk van Maurice Lacroix.

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak werd het onderstel een beetje verlaagd en het hart van deze Aston is nog steeds de 5,9 liter grote V12-motor, goed voor 573 pk. Naar verluidt zou men bij Galpin Auto Sports de ochtend na de concours d’élégance zich de vraag hebben gesteld of een beperkte serieproductie haalbaar is. Wordt vervolgd …

Wat vindt u van deze Vanquish die door Fisker gecorrigeerd werd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon