Dream Cars

Jaguar Mark II : productie beperkt tot 12 exemplaren aan 470.000 euro het stuk

Als u houdt van mooie Engelse wagens uit de jaren ’60, is er zeker één model dat u niet onberoerd laat sinds het een tweede jeugd kreeg nadat het door Ian Callum, directeur design van Jaguar, onder handen werd genomen. Het gaat uiteraard om de berline Mark II. Gezien het succes dat deze Jaguar oogstte bij zijn onthulling in augustus laatstleden, besloot Classic Motor Cars (CMC) een kleine reeks te produceren van deze wagen, waarvan oorspronkelijk slechts één uniek exemplaar was voorzien.

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 18 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Nu weten we dat Classic Motor Cars van plan is exact 12 wagens te produceren! Deze wagens zijn allen uniek en zullen verkocht worden voor ongeveer 470.000 euro! Maar die prijs is gerechtvaardigd verzekert Nick Goldthorp, de big boss van CMC: « Elk geproduceerd exemplaar zal echt uniek zijn. Kleine details kunnen verschillend zijn, van de versnellingsbak tot de kleuren van het koetswerk of het interieur. Elke Mark II kan met het stuur links of rechts gebouwd worden, met een automatische of manuele versnellingsbak, of zelfs met airco of elektrische ramen».

Op technisch vlak valt te melden dat steeds de 4,3 liter zescilinder van de XK onder de motorkap van deze Mark II ligt. Volgens CMC produceert dit blok 260 pk. Tenslotte krijgt deze Jaguar, net als de originele Mark II, schijfremmen op de vier wielen, maar wel van een grotere diameter. Tenslotte werd een onafhankelijke ophanging gemonteerd, waarvan het concept en de afstelling werden aangepast door CMC.

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u bereid zijn 470.000 € neer te tellen voor één van deze Jaguars Mark II ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon