Dream Cars

Offroadwerk met elektrische auto die 1.341 pk levert (+VIDEO)

De Taiwanese constructeur Xing Mobility ontwikkelt een elektrische auto die een kolossaal vermogen levert van 1 megawatt en die zowel op circuit als op gravelwegen puike prestaties neerzet.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 23 apr. 2018 | Leestijd: 2 min

Het prototype wordt aangedreven door vier elektromotoren en volgens Xing Mobility realiseert deze vierwieler explosieve chrono’s. De wagen – die voorlopig “Miss R” werd genoemd – spurt in amper 1,8 seconden van 0 tot 100 km/u en dat is even snel als een Tesla Roadster. Voor de sprint tot 200 km/u heeft hij slechts 5,1 seconden nodig.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoewel het vrij makkelijk is om dergelijke spectaculaire cijfers aan te kondigen, lijkt Xing Mobility dit model wel degelijk te ontwikkelen, want ze werken al ruim een jaar aan dit project. Door de banden en de aerodynamica aan te passen, zou “Miss R” het asfalt ook kunnen ruilen voor offroadwerk.

Naast deze “Miss R” ontwikkelt de constructeur ook een vrachtwagen van 3,5 ton die dezelfde elektrische aandrijving gebruikt. De vrachtwagen zou naar de toepasselijke benaming “Mister T” luisteren.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon