Dream Cars

VLF F1 Roadster: V10-sound in openlucht

Na de Force 1 toont VLF de cabrioversie van de F1 Roadster. Het merk VLF werd opgericht door drie zwaargewichten uit de auto-industrie. Het recept van de wagen blijft ongewijzigd want het onderstel en de gigantische V10-motor van de Viper blijven behouden.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 3 mei 2017 | Leestijd: 2 min

Bij gebrek aan achterruit en door het dak te ruilen voor een lichte canvasconstructie, zet de roadster-versie minder kilo’s op de weegschaal, goed voor een totaalgewicht van 1.450kg. Met deze open versie kan men nog meer genieten van de klank van de 8,4 liter grote atmosferische V10-motor die bij de Viper werd geleend. Hij levert hier maar liefst 745 pk en 865 Nm aan trekkracht.

Met dat vermogen spurt deze VLF F1 Roadster in minder dan 3 seconden van 0 tot 96 km/u. De sprint tot 400 m lukt in 10,97 seconden en de topsnelheid bedraagt 337 km/u!

Advertentie – lees hieronder verder

Deze cabriolet werd op het autosalon van Shanghai getoond en hij is van VLF-makelij. Dat is een merk dat door Gilbert Villireal, Bob Lutz en Henrik Fisker werd opgericht. De twee laatsten zijn respectievelijk ex-ceo bij GM en ex-designer bij Aston Martin.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon