Dream Cars

Vulcan : meer dan 800 pk voor de meest extreme Aston Martin

Dinsdag 3 maart openden in Genève de deuren van het salon. Voor Aston Martin was dit het uur van de waarheid want op hun stand werd een ongelooflijke sportwagen onthuld. De constructeur noemt deze  Vulcan « haar meest intense en opwindende creatie tot op vandaag. »

Laurent Norro | Gepubliceerd op 4 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Aston Martin wil er vooral een exclusief product van maken want er worden slechts 24 exemplaren gebouwd. Net zoals bij de Ferrari FXX K en de McLaren P1 GTR is deze wagen een onderdeel van een reeks stages en uitstappen voor de gefortuneerde klanten.

De gentlemen drivers krijgen een rasechte circuitwagen in handen waarvan de snuit nauw aansluit bij de DB10 die voor de volgende James Bond film wordt gereserveerd. De achterkant doet denken aan de One-77. Tussen voor- en achterkant vinden we een schat aan aerodynamische elementen die ook allemaal een functie hebben. De voorbumper beschikt over grote luchtinlaten en achteraan zien we een enorme spoiler en een dito diffuser.

Advertentie – lees hieronder verder

De wagen werd ontwikkeld in samenwerking met de competitieafdeling van het merk. Deze Vulcan heeft onder zijn koetswerk een monococque chassis van carbonvezel, verder noteren we een sperdifferentieel, Michelin-banden, Brembo-remmen, instelbare dempers maar ook stabilisatorstangen voor en achter. Het hart van dit monster is een 7,0 liter grote V12 die centraal voorin zit en een stevige 810 pk levert. Dat vermogen gaat via een sequentiële Xtrac zesbak integraal naar de achteras.

Wat vindt u van deze krachtigste Aston Martin die ooit werd gebouwd ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon