Ford

Article image

VAB presenteert “Gezinswagen van het Jaar”

Naar goede gewoonte ging VAB weer op zoek naar de ‘Gezinswagen van het Jaar’. Dit keer gingen de Ford Focus en de Nissan Leaf met de prijzen aan de haal.

Article image

Oplossing van Ford voor “new car smell”

In een groot deel van de wereld houden mensen van de typische geur van het interieur van nieuwe wagens. Dit is echter niet het geval voor veel Chinezen. Ford heeft daarom een originele oplossing bedacht voor dit “probleem”.

Article image

Deze “oude” Mustang is hypermodern en pijlsnel

De Ford Mustang die je hier ziet, is niet zomaar een “klassiek” exemplaar. Onder zijn huid ligt moderne techniek: van performante remmen over led-koplampen en een digitaal dashboard tot… een elektrische motor.

Article image

TEST Ford Mustang Ecoboost: zoals het hoort?

De nieuwe Ford Mustang wordt aangeboden met twee motoren die nog uiteenlopender zijn dan voor de facelift, met een verschil in paarden van maar liefst 160. Uiteráárd wil iedereen de V8, maar is dat ook terecht? Met andere woorden: biedt de Ecoboost ook al die ‘Mustang-ervaring’ waar we naar op zoek zijn?

Article image

Ford GT weer een beetje extremer

De Ford GT is al een supercar die vooral thuishoort op circuit. De Amerikaanse constructeur lanceert in 2019 de Ford GT Carbon Series en die wordt nog een beetje extremer.

Article image

Productie Ford GT wordt verlengd

Ford zou ongeveer 1.350 exemplaren van de Ford GT supercar bouwen, maar de vraag naar deze exoot is zes keer groter dan het aanbod.

Article image

‘Mustang’ werd bijna ‘Cougar’ (en 3 andere leuke weetjes over de Ford Mustang)

De Ford Mustang is meer dan een automodel, het is een begrip. Maar wat weten we eigenlijk over deze op-en-top Amerikaanse automobiel? Waar komt het logo vandaan, bijvoorbeeld? We trakteren je bij deze op 4 minder bekende weetjes over misschien wel de bekendste auto ter wereld.

Article image

Uitdaging Auto Trends: opgegeven verbruik vs reëel verbruik

Onze Franstalige collega’s van Auto Trends Magazine hebben de nieuwe gemengde verbruikscijfers van verschillende automodellen getoetst aan de praktijk van de Belgische wegen. Opzienbarend is dat ze erin geslaagd zijn om met alle wagens onder het aangekondigde brandstofverbruik te blijven.

Article image

4 sportwagens die de moeite waard zijn

We hadden er eerder al 5 gepubliceerd, maar dat was volgens onze redactie nog niet genoeg. Ook deze 4 sportwagens zijn volgens ons zeker de moeite waard…

Article image

Onze TOP 5 favoriete snufjes in de auto

De tijd dat een autoradio als optie gemonteerd wordt, is gelukkig al lang voorbij. Toch worden er meer snufjes dan ooit aangeboden. Onze favoriete technologieën van het moment? Dit zijn ze…

Article image

Wat als… Batman blut was?

Batman houdt van exclusieve wagens. Een Batmobile moet donker, cool en zeer onconventioneel zijn. Met andere woorden: hij moet vol gadgets zitten. Maar wat als Bruce Wayne ineens blut was?

Article image

Onze 5 favoriete pick-ups van het moment

De pick-up wordt alsmaar populairder, ook in België. Ben je op zoek naar een exemplaar maar heb je wat wegwijs nodig? Dit zijn alvast de 5 favoriete pick-ups van deze redactie…

Article image

5 mythische racewagens die geschiedenis hebben geschreven

Welke racewagens er zoal geschiedenis hebben geschreven? We zouden een heel blad kunnen vullen (de Nissan Skyline GT-R, iemand?) maar houden het toch bij deze top-5. Kijk je mee?

Article image

Ford monteert nieuwe motoren in Galaxy en S-Max

Ford gunt zijn grote MPV-modellen een update. Niet verwonderlijk overigens, want hoewel de meeste constructeurs dergelijke modellen afvoeren, is het voor het merk met het blauwe ovaal inmiddels interessant om in dit marktsegment te blijven daar de concurrentie veel minder hevig speelt dan weleer.

Article image

Bedrijf geeft elektrische step bij aankoop nieuwe auto

Om de lancering van de nieuwe Ford Focus kracht bij te zetten, heeft de Groep Spirlet een leuke actie op poten gezet: wie een exemplaar koopt, krijgt er gratis en voor niets een elektrische step bovenop.