Fun

Belgisch Ferrari-boek kost… 150.000 dollar!

In 2011 werd wereldwijd een bijzonder luxueus Ferrari-boek verkocht. Van de meest exclusieve afwerking werd slechts één exemplaar per land verkocht. Uitgerekend dat exemplaar – dat aanvankelijk in ons kleine landje werd verkocht – gaat nu in New York onder de hamer.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 15 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Dit schitterende naslagwerk werd ‘The Official Ferrari Opus’ genoemd en was met 852 pagina’s uitermate volledig. Het verschil met de overige Ferrari-uitgaven, zit in de luxueuze afwerking. Voor de Classic Edition betaal je doorgaans ongeveer $ 4.100, maar deze Diamond Edition haalt soms prijzen tot $ 275.000.

Zoals de naam doet vermoeden, is het boek voorzien van een diamanten steigerend paard op een rood lederen achtergrond. Het boek zelf zit in een beschermend etui van carbon. Om het te kunnen doorbladeren zonder het te beschadigen, worden witte handschoenen meegeleverd. Dit boek bevat ook de handtekeningen van de Ferrari-piloten uit die periode waaronder Fernando Alonso en Felipe Massa.

Advertentie – lees hieronder verder

De waarde ervan wordt nu geschat op $ 125.000 tot $ 175.000 en dit unieke boek zal volgende maand bij RM Sotheby's in New York worden geveild.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon