Fun

In Benin kan alles dienen als hoofdbescherming!

Vanaf 2 augustus moeten motorrijders in Benin een helm dragen. Uiteraard heeft de overheid vooraf tal van sensibiliseringscampagnes gelanceerd. De resultaten zijn verrassend want sinds enkele dagen zien we op de sociale media beelden van de meest waanzinnige helmen. De motards uit Benin doen er alles aan om zich naar de wet te schikken op voorwaarde dat het zo weinig mogelijk kost.

| Gepubliceerd op 18 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Sylvain Zohun, directeur generaal bij het centrum voor verkeersveiligheid in Benin, stelt dat dit ondanks alles bij de bestuurders van tweewielers een gewoonte zal aankweken om een helm te dragen. Bedoeling is om een en ander progressief in te voeren en niet te repressief te gaan controleren. Het debat over de kwaliteit van de helm is een zorg voor later.

De gemiddelde inwoner van Benin heeft immers andere prioriteiten dan te investeren in een kwalitatieve helm. Sinds de regel bekend werd gemaakt in 2012 verdubbelde de prijs van een helm. Bovendien moet je ook een helm in de juiste maat vinden. Omdat de meeste exemplaren vanuit China worden ingevoerd is de kans om een kwalitatief exemplaar te vinden, eerder klein. Daarom kiest men steeds vaker voor een omgekeerde emmer, een kookpot of een mand. Wie de foto’s bekijkt, ziet ook nog creatiever oplossingen…

Advertentie – lees hieronder verder

Wat denkt u van de tolerante opstelling van de plaatselijke overheid ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon