Fun

Tesla Model 3: 830 km met één laadbeurt? (+VIDEO)

Sinds Tesla de markt van de elektrische auto’s door elkaar heeft geschud, laten fans van het merk geen kans onbenut om nieuwe autonomierecords te vestigen zonder bij te laden. Het jongste wapenfeit is 830 km met een Model 3!

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 22 mei 2018 | Leestijd: 2 min

515,7 miles of 829 kilometer met één batterijlading: dat kon Sean M. Mitchell – voorzitter van de  Tesla Club uit Denver, Verenigde Staten – realiseren. De man reed deze afstand aan het stuur van een “Long Range”-versie die is uitgerust met een 80 kW-batterij, en waarvan de constructeur een autonomie van 500 km belooft. De auto was bovendien uitgerust met “Aero Wheels”; dat zijn wieldeksels die de aerodynamica van de 18-duimsvelgen verbeteren. Ze reduceren turbulenties en drukken het verbruik.

Om de recordpoging tot een goed eind te brengen, schakelde de man niet alleen energieverslinders zoals de airco uit. Hij wijzigde ook enkele instellingen van de regeneratiefunctie en het gaspedaal. Vooraf deed hij verschillende tests om de ideale snelheid te zoeken die hij zou aanhouden bij zijn roadtrip. Uiteindelijk reed hij 830 km aan … 30 mph!

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon