Fun

Article image

5 cabrio’s met een bijzondere dakconstructie

Het weer zit mee tegenwoordig en dus zien we ook meer cabrio’s rondrijden. Met een stoffen constructie, een metalen klapdak… Soorten genoeg! Maar kende je deze 5 modellen al? Allen hebben ze een bijzondere eigenschap…

Article image

De Tesla pick-up die niemand had opgemerkt

We hadden het zelf ook niet in de smiezen maar aan het eind van de presentatie van de nieuwe Tesla Model Y was een deel van het volgende model van de Californische fabrikant te zien, zijn laadbak om precies te zijn. Je raadde het al: Elon Musk wil graag een elektrische pick-up op de markt brengen.

Article image

Baby Bugatti voor de prijs van een nieuwe berline

Bugatti is 110 jaar oud en viert dat met onder andere deze kinderwagen, een replica van de beroemde Type 35 op schaal 3/4.

Article image

Een échte auto uit James Bond te koop… in twee delen

Er ooit al van gedroomd om een Bond-wagen te bezitten? Hier is je kans! Vergeet echter de Aston Martins, BMW’s en andere Lotussen maar laat je oog vallen op deze Renault 11. Op beide delen ervan…

Article image

Mercedes CLA, nu met Mario Kart

Op de Mercedes CLA zal je binnenkort Mario Kart kunnen spelen, of toch een spel dat erop lijkt. Andere leuke applicaties zijn ook op komst voor het nieuwe infotainmentsysteem.

Article image

60 jaar Mini: 5 weetjes die haast niemand kent

De Mini, die in 1959 werd gelanceerd, zorgde voor een revolutie in de architectuur van de stadsauto’s met zijn transversale motor en ingenieuze technische oplossingen. Hier zijn vijf feiten over deze stadsmus die je misschien nog niet kent.

Article image

Drie keer raden waarom deze auto niet door de keuring geraakt

Deze Peugeot 207 CC geraakte niet door de technische keuring en de reden is nogal opvallend. De inspecteurs waren namelijk van mening dat de rode, zelfklevende strips die de man had aangebracht – racing stripes! – vergelijkbaar zijn met die van een prioritair voertuig.

Article image

Deze VW T2 op ware grootte is “speelgoed”

Tentoongesteld op de reis- en vrijetijdsbeurs van München (f.re.e), is deze full-size Volkswagen T2-camper gemaakt van… Legoblokjes! Een creatie die 6 weken werk van twee ervaren modelbouwers heeft geëist.

Article image

Monopoly speciaal voor “Citroënisten”

Wist je dat het voor leden van het Britse koningshuis verboden is om Monopoly te spelen? Da’s namelijk een oneerlijk spel dat familieruzies in de hand zou werken. Of de nakomelingen van André Citroën dezelfde mening zijn toegedeeld, weten we niet maar zij kunnen tenminste een versie spelen die hun achternaam draagt, zonder verbod.

Article image

5 cabrio’s die je steeds minder zal kruisen

Cabrio’s zijn niet meer zo in trek als vroeger. Tegenwoordig wil iedereen een SUV, een coupé of – als het even kan – een combinatie van de twee. Hier zijn 5 voorbeelden van “iconische” open wagens die je niet meer nieuw kan kopen.

Article image

Een bagageset voor je BMW 8 Coupé of… een Nissan Micra?

BMW ontwikkelde samen met het befaamde Maison Montblanc deze peperdure bagageset voor de nieuwe BMW 8 Reeks die in een zeer gelimiteerde oplage verkocht zal worden. En met peperduur bedoelen we ook echt overdreven veel euro’s.

Article image

Ford houdt je op je plaats!

Ford introduceert een bed dat voorkomt dat je partner op jouw kant van het bed rolt dankzij een loopband en een technologie die van de autosector werd ontleend. Nee hoor, dit is geen aprilvis!

Article image

5 Ferrari-weetjes die je misschien nog niet kende

Ferrai moet wel het meest tot de verbeelding sprekende automerk ter wereld zijn. Maar kende je deze 5 feiten over de Italiaanse constructeur al?

Article image

100 jaar Citroën: 5 modellen die je zeker nog niet kende

Citroën blaast dit jaar 100 kaarsen uit, een mooie gelegenheid om wat dieper in te gaan op dit Franse, toch wel een beetje tot de verbeelding sprekende merk. Het geesteskind van André staat synoniem voor comfort en innovatie en bij dat laatste horen natuurlijk ook experimenten en vreemde prototypes…

Article image

5 zaken die je nog niet wist over… Skoda!

Tegenwoordig wordt Skoda nog net niet als een premiummerk aanzien, een gigantisch verschil met de reputatie die het merk decennia geleden had. Veel valt er in ieder geval te vertellen over dit Tsjechische merk onder Duits bewind… Hier zijn 5 feiten die je misschien nog niet kende over Skoda.